Nyheter

Flygskatten tas bort nästa sommar om M och KD:s budgetförslag går igenom

Enligt vad TT erfar kommer man med ett förslag om att slopa skatten på flygresor från nästa sommar. Det fanns också med i Moderaternas egen motion.

Får M och KD stöd av Sverigedemokraterna vinner de med sin budget, förutsatt att Centern och Liberalerna inte bestämmer sig för att rösta med S och Miljöpartiet på övergångsregeringens budget. SD ska ge besked om hur de ställer sig under torsdagen.

– Jag vet inte om man ska tolka Moderaterna och Kristdemokraterna, att de går fram skarpt nu, som att de själva har gett upp hoppet om att sitta i regering och att de i stället vill styra från baksätet med hjälp av Sverigedemokraterna, säger Fredrik Olovsson, vice ordförande finansutskottet och talesperson för S i budgetfrågor i riksdagen.