Nyheter

Högt tryck på julresor

FlixBus vill att alla kommer hem i jul och sätter därför in över 200 extra avgångar i hela Sverige mellan 21a december och 2a januari. För de resande som inte har bokat biljetter till julfirandet börjar det bli dags att agera. Biljetter på de populäraste resdagarna går snabbt åt.

Nu är det mindre än en månad kvar till jul och resebokningarna inför julhelgen och nyårsfirandet har tagit fart. FlixBus släpper 10 000 extraplatser i hela Sverige och ökar turtätheten redan på fredagen den 21 december. Den 22a december och den 26e december beräknas bli mest reseintensiva kring jul.

– Vi vill att så många som möjligt ska komma hem smidigt till och från julfirandet med nära och kära. Som alltid kring Julen är efterfrågan på resor hög och som bussbolag har vi förmånen att vara flexibla och öka avgångarna, säger Jelena Jovanovic presschef för FlixBus Sverige.

– FlixBus har därför lagt till fler resor på många populära förbindelser och uppmanar våra resenärer att vara ute i god tid för att få sin plats på bussresan med avgångstiden som passar dem bäst.

FlixBus försäljningsstatistik visar trenden att många fler passagerare redan har bokat sin julresa jämfört med samma period föregående året. Medvetenheten bland resenärerna om risken för platsbrist tros vara en anledning till att fler köper sin resa tidigare.

– Vi ser att biljetter på populäraste resdagarna går snabbt åt. Ett tips inför julen är att även boka hemresan i god tid för att få det bästa möjliga priset och plats på bussen med avgångstiden som passar kunden bäst, berättar Jelena Jovanovic.

Foto: FlixBus