Nyheter

Nelson Automotive tar hem första kontraktet någonsin med Daimler AG

Den globala ledaren inom bilsvetsning, Nelson Automotive, har vunnit ett stort kontrakt med Daimler AG, vilket gör att företagets utrustning spelar en nyckelroll vid tillverkningen av Mercedes Benz C-klass och S-klass.

Kontraktet, det första någonsin med Daimler och en av de största i företagets historia, kommer att omfatta 200 av Nelson Automotives välrenommerade N4s inverterade bultsvetssystem som levereras till flera anläggningar.

Företaget valdes efter ett konkurrensmässigt anbud, där Daimler AG lovordade Nelson Automotives innovativa teknik och flexibla tillvägagångssätt.

Förutom maskinleverans, installation och idrifttagning kommer Nelson Automotive att tillhandahålla underhålls- och servicestöd samt utbilda Daimler-operatörer för att genomföra underhåll, beroende på individuella anläggningskrav.

N4s inverteringssystem är ett av de snabbaste och mest avancerade bultsvetsningssystemen som finns tillgängliga på den globala fordonsmarknaden. Systemet passar användning med alla typer av bultar och fungerar till prestandanivån ”d” och kan dessutom länkas till PC-baserad programvara för att möjliggöra fjärrövervakning av svetsprocessen, programmering av svetsscheman och kommunikation på alla nätverk med robotar. Endast en typ av strömförsörjning behövs för alla typer av svetsning.

Andreas Strehl, försäljningschef på Nelson Automotive säger:

– Denna mycket prestigefyllda order bekräftar vår status som den ledande tekniska innovatören inom bultsvetsning för bilmarknaden, samt vår förmåga att tillhandahålla toppklassig support lokalt över hela världen. Det är vår första affär med Daimler och vi är glada att de har litat på våra system och vår personal.