Nyheter

Försök med undervattenståg mellan Förenade Arabemiraten och Indien

Förenade Arabemiratens nationella rådgivningsbyrå har föreslagit ett undervattenståg för att ansluta Mumbai, Indien med Fujairah. Den 2 000 km långa resan skulle ta två timmar av spännande – eller skrämmande – undervattensresor, skriver Business Today.

En video som publicerades i YouTube förra månaden av Förenade Arabemiraten (UAE) visar hur ett långt rör som flyter strax under ytan av Arabiska havet, suspenderas och hålls på plats av ett nätverk av flytande riggar.

Direktören för den nationella rådgivningsbyrån Abdulla Alshehhi, sade att det fortfarande är ett koncept som behöver undersökas i kommande studier.

Men det skulle inte vara det första undervattentåget. Den kinesiska regeringen undersökte också konceptet om undervattenståg 2005, enligt CNN. Förra månaden godkände regeringen en järnväg som förbinder den kinesiska staden Ningbo med en ö som heter Zhoushan.

Tåget kommer att resa under vattnet drygt 16 km av sin 77 km resa. Om tåget blir verklighet, tror Alshehhi att det ska förbättra både passagerarresor och handel mellan UAE och Indien.

Han tror också att den flytande transittlinjen även kommer att kunna användas som transportlinje av olja, vatten och andra resurser.