Nyheter

Lime väljer Malmö som nästa stad

Nu lanseras det urbana livsstilsvarumärket Lime i Malmö. Malmöborna och stadensbesökare blir näst i tur med att enkelt kunna ta sig fram och upptäcka staden på miljövänliga el-scootrar från originalet Lime. 100 stycken el-scootrar står nu prydligt parkerade längst med Malmös gator redo att användas.

Varumärket Lime kan nu bekräfta att de miljö- och användarvänliga el-scootrarna undermåndagen lanseras i Malmö. Efter en lyckad lansering på den svenska marknaden och Stockholm är det från och med i idag Malmöbornas tur att på ett hållbart och smidigt sättkunna upptäcka staden.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få vara med och öppna upp Lime Malmö ochexpandera varumärkets etablering på den svenska marknaden. Vi är otroligt nöjda med lanseringen i Stockholm som första stad och ser nu fram emot att kunna erbjudaMalmöborna våra miljövänliga el-scootrar, säger Mike Parishaian, Operation ManagerLime.

Ett prisvärt alternativ till bilen och ett miljövänligt komplement till kollektivtrafiken
År 2020 ska Malmö vara världsbäst på hållbar stadsutveckling. I och med Limes intåg påMalmös gator presenteras ytterligare ett miljövänligt och lättillgängligt alternativ att ta sigfram och upptäcka staden. Lime vill med lanseringen uppmuntra människor att vid kortaretransportsträckor ställa bilen och istället ta sig fram smidigt och miljövänligt med Limes elscootrar.

Limes ambition är att bidra till ett bättre flöde till och från svårtillgängliga stadsområden ochpå så sätt addera en ny, levande dynamik till stadsdelar genom ett snabbt, enkelt ochhållbart sätt att förflytta sig.

Hur fungerar Lime?
För att använda en av Limes elektriska scootrar, ladda enkelt ned deras app kostnadsfritt viaApples App Store eller Google Play. Genom appens kartfunktion ser du närmsta tillgängligaLime scooter. Varje el-scooter har en unik QR-kod som du med Lime-appen scannar av föratt låsa upp och använda den elektriska scootern. Aktiveringen av scootern kostar 10 kr och3 kronor per minut vid användning. I slutet av din resa kan du parkera scootern var som
helst i staden.

Lime i siffror:
• Limes el-scootrar (modell Lime-S) åker I en maximal hastighet om 24 km/h med en
intervall på närmare 50 km.
• Närmare 100 stycken Lime el-scootrar finns från och med 10 december tillgängliga i
Malmö (Området kring Centralstationen och Universitetet samt i Malmös citykärna)
• Limes el-scootrar är tillgängliga varje dag mellan 07.00 – 21.00.
• För att köra en el-scooter från Lime måste du vara minst 18 år.