Nyheter

Rune Andersson hyllar Lööf

Helt rätt av Annie Lööf att nobba Stefan Löfven. Det menar Mellbygårds grundare Rune Andersson. Mellbygård äger bl.a. Söderberg & Haak, importör och återförsäljare av jordbruks- och entreprenadmaskiner.

Vänsterpartiet är den största faran för Sverige så det var bra att hon markerade, säger Rune Andersson till Dagens Industri idag.

Nu hoppas Rune Andersson på en alliansregering och utesluter inte att den kommer att bestå av Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Den enda förutsättningen för att Centern skulle få vara med var ju att partiet skulle få igenom sina krav och hon (Annie Lööf) hade väl förväntat sig att det inte var Vänsterpartiet som skulle styra, fortsätter Rune Andersson.

Rune Andersson motsätter sig dock åsikten om att alliansen borde ta stöd från SD.

– Man pratar om stöd. Men man måste tänka på att om S skulle fälla alliansen så måste ju S ha stöd av Sverigedemokraterna. Det är viktigt att tänka så. Det är ändå ett alliansblock som finns. Och nu hoppas jag att alliansen kommer tillbaka i någon form. Jag tror inte på nyval, det skulle bara gagna Sverigedemokraterna, avslutar Rune Andersson till Dagens Industri.