Nyheter

Leverans samma dag med PostNord och Lager 157

På Luciadagen startar PostNord en pilot på tjänsten SameDay tillsammans med den svenska butikskedjan Lager 157. Tillsammans ska de leverera varor till stockholmarna – samma dag som ordern kommer in. PostNord planerar att permanenta tjänsten och lägga till fler företag under första halvan av 2019.

Det snabba leveransalternativet SameDay kommer att finnas valbart i Lager 157:s checkout och på skärm i butik från och med den 13 december 2018. Till en början är det Lager 157:s kunder som bor i Stockholm som kommer att kunna få leveranser hem samma dag som de beställer.

Det är PostNords kommande tjänst MyPack Home SameDay som testas i denna pilot. Tjänsten innebär just leverans samma dag som PostNord får in ordern. När PostNord under våren 2019 lanserar sitt MyPack Home SameDay-erbjudande fullt ut kommer PostNord att vara det företag som erbjuder sammadagleveranser på flest orter i Sverige.

– Lager 157 är i framkant när det kommer till kundupplevelse inklusive snabbhet och innovativa lösningar i butik. Därför är vi glada att göra en pilot på SameDay tillsammans med Lager 157. Deras fokus på kundupplevelse ligger helt i linje med vår nya SameDay-tjänst, och med vad PostNord vill erbjuda kring tillgänglighet och flexibilitet, säger Tim Jørnsen, Head of eCommerce & Logistics på PostNord Group.

Lager 157 planerar att successivt koppla på sina andra butiker i landet och erbjuda SameDay-leveranser även där. Då kommer de att kunna dra nytta av PostNords unika täckning.

– Vi är helt besjälade av att förenkla modebranschen och ser det här som en väldigt viktig milsten både för oss och för våra kunder. Målet är att hälften av våra butiker ska ha 157 SAME DAY inom 18-20 månader, säger Stefan Palm, vd för Lager 157.

Från 1 maj 2019 kommer PostNords SameDay-tjänst att kunna rullas ut fullt ut vilket innebär att den ska vara tillgänglig i 36 städer i Sverige.