Nyheter

Möjligt att flytta delar av Motorcentralen i Umeå

Umeå kommun ska teckna en avsiktsförklaring med Motorcentralen Invest i Umeå AB om minst 3000 kvm i den första etappen av det verksamhetsområde som planeras mittemot Ersboda. Syftet med avsiktsförklaringen, som beslutats i planeringsutskottet, är att möjliggöra en etablering för Audi.

Umeå kommun planerar för Sandbäcken, ett modernt och hållbart område för handel och verksamheter väst och sydväst om det befintliga handelsområdet på Ersboda (alltså på andra sidan av väg 364). Handels- och verksamhetsytorna ska på sikt integreras med anslutande framtida stadskvarter inom I20-området i enlighet med det pågående arbetet med den fördjupad översiktsplanen. Området kommer att planläggas och byggas ut etappvis, och detaljplaneläggning av den första etappen pågår.

Centrala bostäder
Motorcentralen har behov av att inom kort ordna med nya lokaler för varumärket Audi och har framställt önskemål om att köpa mark för ändamålet inom planområdet för den första etappen. Parternas avsikt är att detta är ett steg i en successiv flytt av Motorcentralens verksamhet, vilket skapar förutsättningar för en hållbar stadsutveckling med fler bostäder i en centralt belägen stadsdel som Haga.

Tidigare har dåvarande näringslivs- och planeringsutskottet beslutat om markanvisning inom NLC Park för att möjliggöra en flytt av Motorcentalens lastbilsverksamhet.