Nyheter

Julnyhet : Växjö får direkta turer till Stockholm

I november startade FlixBus en ny busslinje med avgångar mellan Växjö, Alvesta, Värnamo, Skillingaryd och Jönköping. FlixBus kör med extra kapacitet från den 21a december till den 2a januari och inför turer hela vägen från Växjö till Stockholm utan att passagerare behöver byta buss. Planen är att fortsätta med direkta helgresor under 2019.

Turen mellan Växjö och Stockholm tar cirka 6 timmar och biljettpriser börjar från 209 kr. Direktresor erbjuds nästan varje dag klockan 10:50 under den reseintensiva julperioden.För de resande som inte har bokat biljetter till julfirandet börjar det bli dags att agera. Biljetter på de populäraste resdagarna går snabbt åt. Den 22a december och den 26e december beräknas bli mest reseintensiva kring jul.

– Det känns fantastiskt roligt att utöka vårt reseerbjudande och förlänga direkta turer mellan Växjö och Jönköping hela vägen till Stockholm, säger Jelena Jovanovic, presschef på FlixBus. Detta innebär nya smidiga och prisvärda resmöjligheter för folk bosatta i Växjö, Alvesta, Värnamo och Skillingaryd som vill ta sig till huvudstaden under julen. Dessutom kommer vi att fortsätta med direkta turer under 2019 varje fredag, lördag och söndag.

FlixBus försäljningsstatistik visar trenden att många fler passagerare redan har bokat sin julresa jämfört med samma period föregående året. Medvetenheten bland resenärerna om risken för platsbrist tros vara en anledning till att fler köper sin resa tidigare.

– FlixBus vill att så många som möjligt ska komma hem smidigt till och från julfirandet med nära och kära. Som alltid kring Julen är efterfrågan på resor hög och som bussbolag har vi förmånen att vara flexibla och anpassa våra sträckor samt öka avgångarna, säger Jelena Jovanovic. Vi ser att biljetter på populäraste resdagarna går snabbt åt. Ett tips inför julen är att även boka hemresan i god tid för att få det bästa möjliga priset och plats på bussen med avgångstiden som passar kunden bäst.

Foto: FlixBus