Nyheter

Sveriges vassaste traineeprogram för kvinnor som vill jobba inom digitalisering

Våren 2019 går första omgången av programmet Female Digital Engineer av stapeln. Female Digital Engineer är ett program för kvinnliga civilingenjörsstudenter som är intresserade av att driva och forma digitaliseringen.

Tillsammans med engagerade partnerföretag verkar Female Digital Engineer för att ge kvinnliga ingenjörsstudenter en allsidig bild, fri från stereotyper, av vad yrken inom digitalisering innebär. Årets partnerföretag är: Alfa Laval, Assa Abloy, Avanza, Evry och H&M.

I programmet erbjuds deltagarna personlig utveckling, inspiration och unika kontakter med våra partnerföretag. I slutet av programmet utses årets Female Digital Engineer. Årets Female Digital Engineer får ett skräddarsytt traineeprogram på tre av partnerbolagen.

Alla kvinnliga civilingenjörsstudenter som läser år 4 eller 5 på någon av skolorna KTH, Chalmers, Linköping universitet, Uppsala universitet, Lunds tekniska högskola eller Luleå tekniska universitet kan söka, oavsett vilken inriktning de har i sina studier. Programmet är till för alla kvinnliga civilingenjörsstudenter som är intresserade av att lösa problem med hjälp av digital innovation.

Lisa Guldstrand, Talent & Project Manager för Female Digital Engineer, säger:

– Female Digital Engineer är en fantastisk chans för kivnnliga civilingenjörsstudenter att lära känna intressanta företag och få insyn i hur de jobbar med utveckling av sina produkter och tjänster genom digitalisering. Att förstå vad det finns för roller inom digitalisering och hur arbetet faktiskt går till på företag är till stor hjälp när en som student ska lista ut vad en vill pyssla med efter examen. Det är bara att söka!

Ansökan till programmet Female Digital Engineer 2019 öppnar 14 januari och stänger 24 februari.