Nyheter

Bilmetro satsar på separat Transportbilshall i Borlänge

Bilmetro fortsätter att växa och när Audi i höstas flyttade in i sin helt nya Audiexklusiva anläggning i Islingby påbörjades genast en ombyggnad av de befintliga lokalerna på Södra Backa, Hammargatan.

– Transportbilskunden är ett viktigt segment för oss som hittills fått husera på en liten yta bland personbilar säger Stefan Hellgren Sektorchef Bilmetro Dalarna.

– I och med denna ombyggnad får transportbilar nu en egen stor bilhall med två säljkontor för våra transportbilsspecialister.

– Transportbilar kräver extra hög kompetens då bilarna ofta behöver specialanpassas efter kundernas olika önskemål, därav viktigt med experter som fokuserar fullt ut på tranportbilskundernas behov. Många företag står dessutom stilla om inte deras bilar rullar men nu hoppas vi kunna erbjuda våra kunder en högre servicegrad på alla sätt. Vi kommer även kunna exponera betydligt fler av alla våra modeller i en riktigt fin inomhusmiljö.

Volkswagen transportbilar är det klart dominerande transportbilsmärket i Sverige med en marknadsandel om 30% varav i Borlänge över 50%. Ett resultat av anpassade kvalitetsprodukter från Volkswagen samt en dedikerad återförsäljarkår med specialister på såväl sälj- som servicesidan.

Kvar på Hammargatan förutom Volkswagen Transportbilar är Volkswagen personbilar, Skoda samt begagnat.

Invigning av den nya transportbilshallen beräknas ske i slutet av januari 2019.

Foto: Bilmetro