Nyheter

Jollyroom etablerar Nordens största e-handelslager hos Castellum i Göteborg

Castellum startar nybyggnation av etapp 2 i Hisingen Logistikpark som har ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn. I och med färdigställandet av etapp 2 blir logistikparken om totalt 65 000 kvm en av Nordens största logistikanläggningar med modern standard för helautomatiserade lager. E-handelsbolaget Jollyroom har tecknat hyresavtal avseende hela etapp 2 om 35 000 kvm.

Den nya byggnaden beräknas vara färdigställd under andra kvartalet 2020. I och med hyresavtalet mellan Castellum och Jollyrom utökar Jollyroom sin lagerkapacitet i Hisingen Logistikpark till totalt ca 55 000 kvm.

– Castellum är en av Sveriges största ägare av lager- och logistikfastigheter. Nu stärker vi vår portfölj ytterligare med en högkvalitativ anläggning i ett mycket attraktivt och strategiskt läge nära nordens största hamn i Göteborg, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

– Det finns inte ytor stora nog för oss i Göteborgsområdet. Därför behöver vi ta saken i egna händer och tillsammans med våra fastighetspartners bygga fastigheter som kan bära vår expansiva tillväxt. Detta kommer att bli vårt största lager hitintills och kommer även att vara ett av de största byggprojekten som genomförs i Norden 2019, säger Ole Sauar, VD och majoritetsägare av Jollyroom.-

– Tack vare vår omfattande logistikportfölj har vi möjlighet att vara en del av Jollyrooms fantastiska tillväxtresa. Jollyrooms samlade etablering i Hisingen Logistikpark innebär att de hyr Nordens största e-handelslager hos Castellum i Göteborg, säger Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum.

Investeringen beräknas uppgå till ca 300 mkr inklusive markförvärv. Hyresavtalet innebär en årlig hyresintäkt om ca 24 Mkr.

Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad med ambitionen att nå nivå Silver.

Fakta Hisingen Logistikpark:
Etapp 1:
Färdigställd: Q2, 2018
Uthyrningsbar yta: ca 30 000 kvm
Hyregäster: Jollyroom hyr ca 20 000 kvm, Bagaren och Kocken hyr ca 10 000 kvm

Etapp 2:
Beräknas vara färdigställd: Q2, 2020
Uthyrningsbar yta: ca 35 000 kvm
Hyresgäst: Jollyroom

Foto: Castellum