Nyheter

Kristoffersson kör WTCR 2019 med Volkswagen-team

Tvåfaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson byter bana. Under 2019 deltar han i det världsomspännande racingmästerskapet WTCR med teamet Sébastien Loeb Racing. Teamet ställer upp med fyra Volkswagen Golf GTI TCR.
Rallycrossmästaren Johan Kristoffersson ser fram emot WTCR.

Volkswagen utökar sitt partnerskap med Sébastien Loeb Racing (SLR). Ny i teamet är Johan Kristoffersson som har vunnit världsmästerskapet i rallycross två år i rad. Den 30-årige svensken fortsätter alltså inom Volkswagen-familjen men byter bil från rallycrossbilen Polo R Supercar till banracingbilen Golf GTI TCR.

Det blir första gången som Kristoffersson tävlar i FIA World Touring Car Cup (WTCR), men han har goda meriter med racingbilar från Volkswagen. Kristoffersson segrade i 2018-års skandinaviska mästerskap STCC i just en Golf GTI TCR. Det var Johans andra titel i STCC, år 2012 blev han totalsegrare med en biogasdriven Volkswagen Scirocco.

SLR-teamet har fyra Golf GTI TCR på startlinjen nästa år. Utöver Kristoffersson är det bekräftat att förarna Rob Huff (Storbritannien) och Mehdi Bennani (Marocko) fortsätter i teamet. Tidigare touring car-världsmästaren Huff gjorde förra säsongen sitt bästa resultat med vinster i Budapest och Suzuka, medan Marockos mest meriterade racingförare Bennani tog sin första WTCR-seger i Kina och kom tvåa i sin hemmatävling i Marrakech. Den fjärde föraren offentliggörs vid ett senare tillfälle.

− WTCR är en utmärkt plattform för Golf GTI att visa upp sina sportiga egenskaper till fans över hela världen, betonar Sven Smeets, chef Volkswagen Motorsport.

− Dessutom är mästerskapet tufft, och det är tillräckligt för att Volkswagen ska öka sitt engagemang. Jag är glad att vi har Rob Huff och Mehdi Bennani ombord även nästa år. Tillsammans med vår rallycrossmästare Johan Kristoffersson får vi en mycket stark uppställning.

Kristoffersson imponerade stort och slog flera nya rekord i 2018 års rallycross-VM. Elva vinster av tolv möjliga, varav nio i rad, talar sitt tydliga språk. Nu ställer Kristoffersson om till WTCR.

− Jag ser väldigt mycket fram emot WTCR. Efter fyra års rallycross blir det min första racingsäsong på internationell nivå sedan 2013. De flesta tävlingsbanorna är helt nya för mig och utgör därför en stor utmaning. Jag ser också fram emot att jobba med mina nya teamkompisar, speciellt touring car-världsmästaren Rob Huff. Dessutom är Sébastien Loeb Racing ett erfaret team och jag är glad att fortsätta inom Volkswagen-familjen, säger Kristoffersson.

Även Volkswagens Sverige-chef Sten Forsberg ser fram emot den nya motorsportsäsongen.

− Det ska bli kul och spännande! Satsningen i WTCR är ytterligare ett bevis på det framgångsrika samarbetet mellan Volkswagen Motorsport, Volkswagen Sverige, våra återförsäljare och Kristoffersson Motorsport. Vi matchar gärna fram till ytterligare ett svenskt VM-guld!

Nyligen stod det klart att Johan Kristoffersson och Kristoffersson Motorsport under 2019 även kommer att utmana i rallyskogen med en Polo GTI R5.

Bilden:
Rallycrossmästaren Johan Kristoffersson ser fram emot WTCR.
Foto: Volkswagen