Nyheter

Smart lager i två våningar

Weland Solutions AB har en unik lösning som skapar mer lagringsutrymme och ökar effektiviteten. En hissautomat kombineras med en entresol, vilket gör att två personer kan plocka varor samtidigt.

Genom en entresol som delar av byggnaden i två våningsplan kan hissautomaten ha två betjäningsöppningar. Effektiviteten ökar eftersom två personer kan arbeta samtidigt vid varsin öppning. Våningsplanen förbinds enkelt med en trappa. Både entresol och trappor finns i produktsortimentet från Weland Solutions moderbolag Weland AB.

Korrekt lagersaldo och stor platsbesparing

Svenstigs Bil i Värnamo är ett av många företag som valt Weland Solutions skräddarsydda lösningar. Eftersom Svenstigs Bil finns representerade på två anläggningar för försäljning och tre för service blir det många reservdelar att hålla reda på. Merparten av de mindre reservdelarna lagras i en Compact hissautomat.

Den nya hissautomaten har bland annat hjälpt Svenstigs Bil att spara plats. Lagerhissar kan nämligen spara upp till 90% av golvytan jämfört med vanliga hyllställ. Lagerhissen har även gett Svenstigs Bil ett korrekt lagersaldo och god ergonomi för de anställda.

Weland Solutions AB har mer än 17 års erfarenhet av lagerautomater. Produkterna är svensktillverkade och av hög kvalitet. Företaget arbetar ständigt för att lyfta fram nya kundlösningar och att optimera lager och godshantering.