Nyheter

Bluewater gör strategisk investering om 15 miljoner dollar i FloWater

Den svenska globala marknadsledaren inom vattenreningsteknik hjälper amerikanskt innovationsföretag nå målet att eliminera 1 miljard plastflaskor 2022.

Bluewater, ett svenskt världsledande företag inom hållbar vattenreningsteknik tillkännagav idag en investering på 15 miljoner dollar i FloWater, en amerikansk tillverkare av innovativa vattenstationer med kunder som Google, Red Bull, Airbnb och Playstation.

Investeringen i FloWater är den senaste i Bluewater globala tillväxtstrategi efter ett flertal strategiska investeringar under 2018, inkluderande I-Drop Water i Sydafrika, TAPP i Spanien och Spout (f d Microlyze) i USA.

FloWaters vattenstationer avlägsnar upp till 99% av alla föroreningar och kemikalier, inklusive bly och krom 6, från kranvatten som syresätts, alkaliseras och tillförs elektrolyter och mineraler. Företaget är inriktat på att få konsumenter att överge vatten på plastflaska och börja dricka kranvatten. FloWaters vattenstationer finns idag på ett stort och snabbt växande antal företag samt hos tusentals hotell, gym, skolor och konsertlokaler i nästan 50 delstater i USA.

– FloWater och Bluewater delar engagemanget att eliminera behovet av plastflaskor för engångsbruk genom kontinuerlig innovation inom teknik samt ett ständigt fokus på nya banbrytande sätt att nå ut till konsumenter med hållbara produkter och lösningar. Företagen har en ömsesidig passion att vilja förbättra människors hälsa och välmående, säger Anders Jacobson, Strategichef för Bluewater och medgrundare och VD på det hållbarhetsfokuserade investeringsbolaget Blue som äger Bluewater.

FloWater startades 2013 och uppnådde nyligen milstolpen att eliminera 100 miljoner plastflaskor från marknaden. Med Bluewater som största investerare får man nu strategiska resurser för nästa mål, att under 2022 ha eliminerat 1 miljard plastflaskor från ekosystemet.

– Bluewater är globala visionärer med banbrytande strategier för hållbarhet som påverkar människors hälsa och välbefinnande positivt. Anders Jacobsons ledarskap fördjupar kompetensen inom produktutveckling och strategisk planering samtidigt som det ger oss ett omfattande nätverk av internationella relationer och resurser, säger Rich Razgaitis, vd och medgrundare på FloWater.

Investeringen genomfördes den 20 december 2018.

– Bluewaters val av investering är ett resultat av FloWaters starka tillväxt i USA samt kvaliteten och kunskapen hos ledningen och Rich Razgaitis, avslutar Anders Jacobson.