Nyheter

ABAX lanserar marknadens smidigaste lösning för hantering av trängselskatt

Tiden då du var tvungen att lägga till trängselskattavgift manuellt i din körjournal är förbi. För att spara tid och ge dig full översikt över företagets kostnader har teknologiföretaget ABAX utvecklat ett automatiskt system som samlar alla trängselskattpassager och infrastrukturavgifter på ett ställe.

– Våra kunder har efterfrågat ett samarbete, så detta kommer att göra deras vardag enklare och mer lönsam, säger Stig Fossum, Product Owner på ABAX AS.

Systemet anpassar sig efter högtrafiktider och flerpassageregeln

Med tjänsten ABAX Toll Charge får du automatiskt förslag på trängselskattpassager och infrastrukturavgifter som passerats, direkt i din elektroniska körjournal. Systemet anpassar sig också efter högtrafiktider och flerpassageregeln, för att undvika dubbel betalning.

Med ABAX Toll Charge får du:
Ett enkelt och överskådligt system för trängselskatt och infrastrukturavgifter
Rapporter för trängselskatt och infrastrukturavgifter för både medarbetare och bil, som skiljer på tjänsteresor och privatresor
Ett system som anpassar sig efter högtrafiktider, flerpassageregeln och avgiftsfria dagar
Översikt över vilken trängselskattpassage och infrastrukturstation som passerats och när
Beloppet för varje trängselskattpassage och infrastrukturstation som passerats

Särskilt fördelaktigt för förmånsbilförare
– Rapporten skiljer på passager gjorda under tjänsteresor och privatresor. Skulle Skatteverket göra en revision krävs dokumentation på att de kostnader företaget betalar faktiskt är tjänsteresor. ABAX nya teknologi automatiserar denna processen och samlar all information i vår elektroniska körjournal ABAX Triplog, säger Mathias Eliasson, Country Sales Director på ABAX Sverige.

Företag med servicebilar och privatbilar får också tidsbesparing och full översikt över alla kostnader.

Bild: ABAX