Nyheter

Dana Lim stärker sitt nordiska fotfäste med nytt strategiskt uppköp

Skandinaviens ledande tillverkare av lim, fogmassa och spackel stärker sin position i Norden ytterligare i och med förvärvet av norska Fugger AS som bland annat levererar lim, fogmassa och tätningsprodukter för bygg och industri.

Detta med verkan från och med den 1 januari 2019.

Dana Lim, med huvudkontor i Danmark, har stora ambitioner när det gäller satsningar på den svenska och norska marknaden, och det nya året kunde inte ha startat bättre. Den 1 januari 2019 övertog Dana Lim nämligen det fulla ägarskapet av Fugger AS.

Uppköpet av den norska verksamheten är en del av Dana Lims nordiska växtstrategi och ska bidra till att stärka marknadspositionen ytterligare i Norge. En naturlig konsekvens av uppköpet är även att Dana Lim får bättre möjligheter att betjäna kunder i de övriga nordiska länderna. Lars Christensen, VD på Dana Lim, berättar:

– Förvärvet av Fugger är ett naturligt nästa steg i utvecklingen av vår strategi, vilken fokuserar på både organisk växt och uppköp i hela Norden, när rätt tillfälle ges. Med Fugger i familjen får vi ett markant lyft på den norska marknaden, men vi kan också sprida Fuggers know-how och sortiment inom folier och tejp till våra kunder i bl.a. Sverige, så att de får ännu fler möjligheter med Dana Lim.

Bättre förutsättningar för kundtjänst
Fugger har huvudkontor i Bergen och grundades 1976 av VD Rolf Magne Johannessen. Sedan dess har verksamheten utvecklats till att bli en av Norges ledande leverantörer av tätningsprodukter, lim och fogmassa till byggbranschen, den professionella sektorn och industrin.

Liksom Dana Lim är Fugger känt på den norska marknaden för sitt fokus på hög kvalitet, kundnöjdhet, service, miljötänk och god ekonomi. Nu får Dana Lim dessutom den logistikkapacitet som krävs för att kunna säkra optimal service för kunder i hela Norge framöver. Det beror på att Dana Lim Norge, med sitt kontor i Oslo, täcker den södra delen av landet medan Fuggers placering i Bergen öppnar upp för hela västra Norge.

Rolf Magne Johannessen har stora förväntningar om att de två företagens kompetenser tillsammans kommer att ge en kvalitetshöjning som också innebär att produktutbudet kan vidareutvecklas på ett innovativt sätt.

– Dana Lim lägger kraft och resurser för att gynna kunder på en krävande marknad. Därför är vi stolta över att bli en del av ett företag som, precis som Fugger, lägger stor vikt vid att leverera kvalitet och service som skapar värde för kunderna, säger han.

Vidare väntar nu ett fortsatt spännande år för Dana Lim i Norden, förhoppningsvis med ytterligare produktlanseringar och förvärv även på den svenska marknaden.