Nyheter

steute på SPS IPC Drives 2018

På SPS IPC Drives presenterar steutes affärsenhet Extreme företagets nya ZS 92 SR bältjusteringsbrytare, skapad på basis av företagets ZS 92 S nödfallsbrytarserie, som också är ny.

Denna robusta brytare övervakar justeringen av transportband. Ett stort rostfritt stålrullereglage registrerar när bältet inte körs centralt, till exempel på grund av att den är ojämnt lastad och då – beroende på dess kommunikation med styrenheten – korrigeras justeringen eller så stoppas transportsystemet.

En enastående ny egenskap hos varianten med förskjutna kontakter är individuellt inställbara brytarpunkter. Brytarpunkterna för förvarning och avstängning kan båda två ställas individuellt inom ett område av 5°-35°. Detta görs genom en enkel upplåsning, skiftning och låsning av brytarinsatserna.

Bältjusteringsbrytarna måste nästan alltid arbeta under svåra förhållanden. ZS 92 SR är speciellt utformad med detta i åtanke. Dess aluminiumgjutna hus är mycket robust och har flera yttre skikt (passivering, baslack, pulverlackering). Rullreglagets normala läge kan ställas in fritt och därigenom anpassas för att passa den enskilda tillämpningen.

Denna nya brytarserie har monteringsdimensioner som inte bara är kompatibla med sin föregångare, ZS 91, men också med andra kommersiellt tillgängliga bältjusteringsbrytare, vilket gör den lätt att eftermontera på existerande transportsystem. Valfria tillval för steute ZS 92 SR inkluderar en LED-indikatorlampa.

ZS 92 SR kan användas under svåra förhållanden vid temperaturer från -40 till +85° C. En variant för explosiva och dammiga miljöer är under utarbetande.