Nyheter

Helt nya Renault Clio – Nya generationens ikon

Renault presenterar Nya Clio, den femte generationen av bilikonen som har sålts i ca 15 miljoner enheter. Clio lanserades 1990 och har blivit Renaults bästsäljare i världen med en anmärkningsvärd försäljningsutveckling som ökat stadigt varje år sedan 2012.

Nya Clio bygger på styrkorna hos var och en av de tidigare generationerna:

Från Clio I: Teknik från fordon i de högre segmenten, som Mégane och Espace

Från Clio II: Rymlig och komfortabel

Från Clio III: Upplevd kvalitet

Från Clio IV: Stark designidentitet, som inspirerat hela Renaults modellprogram, och som blivit ett viktigt kännetecken

”Evolution och revolution” har varit ledorden för Nya Renault Clio design, med en modernare exteriör och helt ny interiör. Den nya modellen har mer skulpterade linjer och en mer tilltalande front som gör den vitalare och modernare, med stor igenkänning trots att Nya Clio består av 100 % nya delar.

Interiört är det helt klart en revolution. Den nydesignade interiören är inspirerad av bilmodeller i de högre segmenten, både vad gäller uppfattad kvalitet och tillgänglig teknik. Dessa styrkor drar alla bilister fördel av, vilket ger större användbarhet och användarvänlighet.

– Den femte generationens Clio är mycket viktig för oss. Den är bästsäljaren i sitt segment och ligger på andra plats bland Europas mest sålda bilmodeller, alla kategorier. Clio är en ikon och de nya funktionerna är de allra bästa tagna från föregående generationer. Den yttre designen av Clio IV vann över våra kunder och fortsätter att göra det, samtidigt som modernitet och elegans tillkommit på den nya modellen. Interiören har genomgått en sann revolution, med en avsevärd förbättring vad gäller upplevd kvalitet, mer sofistikerad och med mer teknik. Det är den bästa versionen av Clio, någonsin., säger Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design.

Nya Clio är spjutspetsen i Renaults strategiska plan, ”Drive the Future” (2017-2022) som har tre huvudmål:

Elektrifierad: År 2022 kommer Renault att erbjuda 12 stycken elbilsmodeller. Nya Clio kommer att vara den första med en E-Tech hybridmotor baserad på teknik som utvecklats av Renault.
Uppkopplad: Företaget har som mål att 2022 ha 100 % uppkopplade fordon på sina nyckelmarknader. I Nya Clio illustreras detta med ett nytt anslutet multimediasystem som utvecklats av Alliansen.
Autonom: 2022 kommer Renault att marknadsföra 15 modeller utrustade med autonom körteknik. Nya Clio kommer att vara banbrytare i detta avseende genom att göra förarsystemen som leder mot autonom körning allmänt tillgängliga på en stadsbil.

Nya Clio är central i strategin att stärka synergierna inom Alliansen och handlar om utvecklingen av delad teknik och användningen av nya plattformar. T ex CMF-B-plattformen som Nya Clio bygger på som första modell, och dess nya elektriska och elektroniska arkitektur. Plattformen kan integrera den senaste tekniken för att svara på nya krav från marknaden.

Nya Clio är även tillgänglig i en ny R.S. Line version, inspirerad direkt av Renault Sport, och med ”INITIALE PARIS” signaturen, den senare har tagit en ny designriktning.

Bild: Renault