Nyheter

Nu rullar Limes el-scootrar på Lunds gator

Nu finns Limes el-scootrar tillgängliga på Lunds gator. Universitetsstaden blir det urbana varumärkets tredje stad i Sverige. Totalt finns nu 100 stycken el-scootrar tillgängliga för Lundaborna och stadens besökare.

Det var under gårdagen som varumärket Lime placerade ut de miljö- och användarvänliga el-scootrarna i Lund. Efter en lyckad lansering i Malmö är det nu även möjligt att upptäcka och ta sig fram i Lund på ett hållbart och smidigt sätt. Ett prisvärt alternativ till bilen och ett miljövänligt komplement till kollektivtrafiken.

I och med Limes intåg på Lunds gator presenteras ytterligare ett miljövänligt och lättillgängligt alternativ att ta sig fram och upptäcka staden. Lime vill med lanseringen uppmuntra människor att vid kortare transportsträckor ställa bilen och istället ta sig fram smidigt och miljövänligt med Limes el-scootrar.

Limes ambition är att bidra till ett bättre flöde till och från svårtillgängliga stadsområden och på så sätt addera en ny, levande dynamik till stadsdelar genom ett snabbt, enkelt och hållbart sätt att förflytta sig.

Hur fungerar Lime?
För att använda en av Limes elektriska scootrar, ladda enkelt ned deras app kostnadsfritt via
Apples App Store eller Google Play. Genom appens kartfunktion ser du närmsta tillgängliga
Lime scooter. Varje el-scooter har en unik QR-kod som du med Lime-appen scannar av för
att låsa upp och använda den elektriska scootern. Aktiveringen av scootern kostar 10 kr och
3 kronor per minut vid användning. I slutet av din resa kan du parkera scootern var som
helst i staden.

Lime i siffror:
• Limes el-scootrar (modell Lime-S) åker I en maximal hastighet om 24 km/h med en
intervall på närmare 50 km.
• Närmare 100 stycken Lime el-scootrar finns numera tillgängliga i Lund
(Universitetsområdet och i centrala delar av Lund).
• För att köra en el-scooter från Lime måste du vara minst 18 år.