Nyheter

Klimatsmarta Komatsu

Komatsu Ltd. har tilldelats en plats på CDPs A-lista för miljövänliga och klimatsmarta företag 2018. Listan hanteras och ges ut av CDP (Carbon Disclosure Projekt), som är en ideell miljöinformationsplattform. En plats på A-listan tilldelas erkända, internationella företag som är ledande när det gäller minimal miljö- och klimatpåverkan.
På begäran från CDP skickar tusentals företag, varje år, in sina uppgifter om sin miljöpåverkan, risker och möjligheter, för en oberonde bedömning och poängsättning. Företagen poängsätts sedan med betygen A till D, beroende på hur effektivt de hanterar klimatförändringar, avskogning och vattensäkerhet.
Komatsu har formellt satt sina miljöaktiviteter som en av de viktigaste prioriteringarna inom företaget. Vid Komatsus kick-off möte ”Mid-range Management Plan” i april 2016, fastställdes ESG (Environment, Social and Governance) som en viktig satsning och det infördes i samband med det offensiva aktiviteter.
Komatsu har speciellt marknadsfört SMARTCONSTRUCTION, som är utvecklat för framtidens byggarbetsplatser, där maskiner med smarta kontroll- och reglersystem samt IoT (Internet of Things) används för att reducera koldioxidutsläpp under maskinernas livscykel. Komatsu har också gjort ansträngningar för att uppnå höga energibesparingar på arbetsplatser genom IoT-baserade anslutningar. Komatsu är, som ett industriellt ledande företag, fast beslutna att genomföra aktiviteter för att uppnå ett samhälle med låga koldioxidutsläpp.
Paul Simpson, VD på CDP säger:
– Vi gratulerar de företag som kommit in på A-listan detta år. Eftersom många företag tar miljöriskerna på allvar, blir det allt tydligare att dessa företag ligger i framkant. Företagen erbjuder lösningar, gör framsteg och ser nya möjligheter i övergången till en mer hållbar ekonomi. Vi måste genast, på alla nivåer, påskynda miljöåtgärder för att uppfylla målen i Parisavtalet och nå en hållbar utveckling. Det är uppenbart att företagen spelar en allt viktigare roll i övergången och företag på A-listan utgör ett väsentligt bidrag till att uppnå dessa mål.