Nyheter

Nya digitala plattformar säkrar kraven på Enterprise Mobility

Alla i företaget, alltid nåbara med samma information i alla digitala kanaler. Det var temat för femte upplagan av Nordic Enterprise Mobility Forum, NEM360, som hölls i Stockholm på torsdagen.
– Grejen är att du med samma personal kan bli så väldigt mycket mer produktiv.
Det sade Per-Johan Wiklund – nordisk representant och leverantör av OutSystems Low-Code plattform – till Stordåhd Kommunikation mellan föredragningarna på Nem360 vid Odenplan i Vasastan i Stockholm.
Low-Code är namnet på den teknologi som OutSystems erbjuder företag för att utveckla applikationer mot olika mobila plattformar och datatillgänglighet.
Och kanske framförallt för att klara den ständiga uppdatering och förnyelse som modern affärsverksamhet kräver – men som traditionella applikationer inte längre klarar.
– Behovet av att skaffa applikationer exploderar! Low-Code är en utvecklingsplattform för i princip alla branscher, säger Per-Johan Wiklund, OutSystems.
Per-Johan Wiklund jämför med ålderstigna så kallade ”core system”. Oförmögna att utvecklas för att klara dagens krav. System som det kan ta år att ersätta med en för företaget ny digital plattform, som klarar morgondagens krav på digital mobilitet.
– Digital transformation är det som alla talar om idag. Du måste hitta ett nytt sätt att förnya dig!
”Excelblad och pappersformulär…”
Det mest spännande området, anser Per-Johan Wiklund, är kanske ändå ”digital experience”
– När du kommunicerar den nya digitala plattformen med mobila plattformar som smartphones, sociala nätverk och nya innovativa tjänsteerbjudanden. Vår plattform Low-Code är utvecklad för att supporta det här!
För OutSystems Per-Johan Wiklund är det självklart att det här även gäller för byggbransch, transportsektor och företag som arbetar med infrastruktur.
– Här har jag en känsla av att det många gånger är manuella rutiner som fortfarande gäller. Att man i många fall använder gamla programvaror i någon dator som står någonstans. Det kan vara excelblad eller till och med pappersformulär…