Nyheter

Schäffer presenterar kompaktlastare med litiumjon-batteri

Schäffers kompaktlastare modell 23e/24e är utrustad med litiumjon-batterier. Maskinen har 2 elmotorer som ersätter dieselmotorn och hydrostaten, en för drift (21kW) och en för hydrauliken (9,7kW).
23e/24e bygger på samma chassi som den välkända 2345/2445och har en liknande prestanda och kapacitet.
Kunderna kan välja mellan två olika litiumjon-batterilösningar. Med standardbatterier är 23e/24e fullt kapabel att hantera de flesta uppgifterna.
Två laddsystem :
Det finns 2 laddsystem, vilket ökar flexibiliteten.
– Schäffer 23e/24e har en inbyggd laddare som standardutrustning. Den ansluts till en vanlig 230V/16 A nätaggregat.
– Batterierna kan också laddas med en extra laddare på 400V/32A (tillval) laddning tar då bara 30 minuter. Det innebär att du kan ladda lastaren för en hel arbetsdag, med ett kort uppehåll vid t ex. Lunch.
– En annan fördel med litiumjon-batteriet är att du kan ladda batteriet när som helst utan att det påverkar livslängden.
Lång livslängd för batterierna
Schäffer garanterar batteriets livslängd på fem år – eller 5 000 laddningar, det som uppnåtts först.
Friedhelm Brede, utvecklingschef på Schäffer, är övertygad om att fördelarna med litiumjon-batteriteknik kommer till fullo här.
– Tack vare denna teknik kan vi garantera denna utomordentligt långa batterilivslängd. Dessutom är litium jon batterierna helt underhållsfria, inget bly och svavelsyra. Och 23e fungerar på ett tillförlitligt sätt, även vid låga temperaturer tillägger utvecklingschefen.

Lägre underhållsbehov
– Lastarens underhållsbehov är betydligt mindre än för liknande dieseldrivna lastare. Effektiviteten är mycket högre och energikostnader per capita. driftstiderna är märkbart lägre, vilket möjliggör extra besparingar.
– Schäffer 23e/24e är den enda batteridriven lastaren på marknaden som både kan nå en hastighet på 20 kilometer per timme och ger samtidigt alla andra fördelar som kännetecknar de beprövade 23-serien lastare från Schäffer.
Om Schäffer:
Schäffer Maschinenfabrik GmbH är en av de ledande tillverkarna av minilastare, kompaktlastare och teleskoplastare till jordbruk, entreprenörer och övriga industrier. Med en produktsortiment som sträcker sig från en speciell låg minilastare till en ledad teleskoplastare med en arbetsvikt på 13 ton, är Schäffer tillhör Europas ledande leverantörer av ledhjulslastare.  Schäffer är känt som ett innovativt, flexibelt och internationellt företag med ett exklusivt sortiment. Läs mer på www.schaeffer.de/en.