Nyheter

NORD DRIVESYSTEMS på Tire Technology 2019

NORD DRIVESYSTEMS kommer att presentera säkra och effektiva drivlösningar för däckindustrin på mässan Tire Technology 2019 i Hannover mellan 5 och 7 mars 2019.
Den tyska drivspecialisten kommer bland annat att visa sitt LogiDrive-system, specialanpassade extruderflänsar och NORD SK TU4-PNS PROFIsafe gränssnittsmodul.NORD_LogiDrive.jpg: LogiDrive-system från NORD har mycket hög verkningsgrad och Plug & Play-teknologi vilket gör dem enkla att underhålla. Därmed kan man spara in på kostnaden för lagerhållning och reservdelar.
NORD DRIVESYSTEMS produktutbud omfattar många olika specialanpassade och innovativa drivlösningar för däckbranschen. Besökare på Tire Technology 2019, Europas största och viktigaste mässa för däckbranschen, kommer att få se ett antal av dessa produkter. NORD finns i monter 8094 i Hall 21 och kommer att visa sitt stora utbud av drivteknik, och då särskilt system som passar för däckindustrin.
LogiDrive: Minskade kostnader genom standardisering
Förutom att vara uppkoppling behöver drivteknik även vara kostnadseffektiv, vilket kan åstadkommas med till exempel den erkända metoden att minska antalet varianter. NORD erbjuder med sitt LogiDrive system underhålls- och servicevänlig plug- & play-teknologi vilket ger bästa verkningsgrad och driftsäkerhet. De decentraliserade drivenheterna består av en energibesparande IE4 synkronmotor med en märkeffekt på upp till 5,5 kW, en tvåstegs vinkelväxel och en NORDAC LINK frekvensomriktare monterad nära motorn. Hela systemet är modulbaserat vilket betyder att alla delar kan servas självständigt.
Extruderflänsar för maximala axialkrafter
Det finns flera olika sorters extruderflänsar att välja bland för MAXXDRIVETM industriväxlar i storlekarna 5 till 11 med drivmoment mellan 15 kNm och 80 kNm. Det gör att växlarna kan anpassas för att passa alla sorters kopplingar. Väl tilltagna axiallager gör att processkrafter upptas på ett säkert och tryggt sätt vilket ger produkten en lång livslängd. Extruderflänsarna kan även anpassas till kundens axlar och behov genom med olika utformningar. Detta gör det enkelt för konstruktörer och tillverkare av plast och gummi att utforma säkra och pålitliga drivenheter som samtidigt är mångsidiga.
En ytterst säker drivenhet
Funktionssäkerhet blir en allt viktigare komponent i dagens utformning, planering och konstruktion av maskiner och anläggningar, och det är en oumbärlig del av drivsystem från NORD. NORD erbjuder för närvarande frekvensomriktare med inbyggd STO och SS1 vilket ger felsäker kommunikation och säkra rörelsefunktioner enligt IEC 61800-5 med SK TU4-PNS PROFIsafe-modulen. Funktioner så som SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) och SSM (Safe Speed Monitor) kan även integreras för att utöka drivenheternas safe stop-funktioner. På så sätt ger PROFIsafe gränssnittsmodul användaren en omfattande säkerhet för pålitlig drift av både anläggning och maskiner.
Du kan besöka NORD DRIVESYSTEMS på Tire Technology 2019 i Hall 21, monter 8094.