Nyheter

Bynk tar in en halv miljard för att bygga en europeisk mobilbank

Bynk har stängt en nyemission på 500 miljoner kronor, där bland andra huvudägarna Schibsted och LMK har investerat.
– Många europeiska banker står inför en dramatisk förändring då kunderna idag ställer helt andra krav och förväntningar på upplevelse, flexibilitet och transparens, säger grundaren Dennis Ahlsén.
– Vi växer så det knakar och bygger nu en europeisk mobilbank, pengarna som vi tagit in ska användas för att bygga varumärke och släppa nya produkter, säger Dennis Ahlsén.
– Nu kommer vi att bredda vår produktportfölj med kortprodukter, peer-to-peer check-out, nya låneprodukter samtidigt som vi ska expandera i Europa, säger VD Emil Hansson.
Bynk bygger enkla, flexibla och transparenta lösningar där kunden har makten över sin ekonomi. Bynk har funnits på marknaden i drygt 18 månader och bolaget har haft en mycket snabb tillväxt.
– Vi är oerhört imponerade av den takt som Bynk expanderar i, säger Raoul Grünthal, EVP, Schibsted Next. Vi har varit med från början av resan och vi såg tidigt potentialen som Bynk nu bevisar med full kraft eftersom marknaden tydligt efterfrågar erbjudandet. Det är just sådana bolag som vi vill investera i och vara med och utveckla genom Schibsted Next, fortsätter Raoul Grünthal.
– Vi är glada att våra ägare stöttar oss på vår fortsatta resa. Vi är flera som har varit med förut på olika tillväxtresor och med en såhär pass bra digital produkt och affärsmodell så handlar det mycket om att skala upp så fort som möjligt, säger Dennis Ahlsén.
– Vi har visat marknaden att kunderna strävar efter mer information och vill ha möjlighet att välja själva med en enkel knapptryckning. Majoriteten av våra kunder har på egen hand förändrat förutsättningarna för sitt lån direkt i appen, avslutar Emil Hansson.
Bilden:
Emil Hansson, vd Bynk.