Nyheter

Volkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R

En ny toppversion av Volkswagens SUV-modell T-Roc presenteras på Genèvesalongen i början av mars. Nu släpps en designskiss inför världspremiären.
Det var i slutet av 2017 som Volkswagen utökade sitt modellutbud med T-Roc – en bil som kombinerar en SUV:s egenskaper med smidigheten hos en kompakt halvkombi.
Sedan den framgångsrika lanseringen har T-Roc sålts i cirka 200 000 exemplar över hela världen, varav cirka 3 000 bilar har registrerats i Sverige.
På Genèvesalongen, 5-17 mars, är det världspremiär för den nära produktionsklara konceptbilen T-Roc R. Denna kraftfulla toppversion vänder sig till kunder som lägger extra stor vikt vid sportig design och enastående körprestanda.
T-Roc R har utvecklats och testats av Volkswagen R, bland annat på den legendariska racingbanan Nürburgring i Tyskland. Rallycrossvärldsmästaren Petter Solberg (Norge) och Volkswagens fabriksförare Benjamin Leuchter (Tyskland) har varit delaktiga i testerna.
Volkswagen R är ett helägt dotterbolag till Volkswagen AG. Bokstaven R har stått för racing sedan den första modellen, Golf R32, och uttrycker den nära kopplingen till motorsport.
Bild: Volkswagen