Nyheter

DRiV Incorporated släpps från Tenneco senare i år

DRiV Incorporated är namnet på det framtida aktiebolag som ska lanseras på eftermarknaden för motorfordon nästa halvår, efter Tenneco Inc:s  uppdelning i två oberoende företag. Detta meddelades idag av Tenneco. När det har kommit igång kommer DRiV™ utgöra en av de största globala eftermarknads multimärkesleverantörerna och ett av de största globala Original utrustnings (OE) företagen inom körkomfort och bromssystem till eftermarknadens lätta samt kommersiella fordon. DRiV kommer att ha sitt huvudkontor i Chicago-området.
– Detta är en historisk dag, att kunna meddela det framtida företagets namn och identiteten, sa Brian Kesseler, Co-CEO, Tenneco och framtida styrelseordförande CEO, DRiV. DRiV kommer att vara en unik ny affärsrörelse, ett start-up-företag värt 6 miljarder, byggd på kombinerad styrka från Tenneco, Federal-Mogul och Öhlin – och med laserfokus på innovation, prestanda, märkesutveckling och kundservice. Vår globala skala, vår stabila och välrespekterade och varaktiga eftermarknads varumärken och vårt långvariga samarbete med världens ledande tillverkare av originalutrustning ger oss en betydande konkurrensfördel. Vi är strategiskt placerade för att kapitalisera på sekulära trender som t.ex. global expansion av fordon i drift, likväl som den ökade användningen av intelligent fjädring, nya mobilitetsmodeller och utvecklingen av autonom körning.
Namnet DRiV symboliserar vad det nya bolaget förväntar sig att bli – en global affärsledare för både eftermarknads och originalutrustning som driver och hjälper människor att få ut maximalt av varje fordon, varje körtillfälle, varje tävling och varje resa. Logotypen i svart, rött och silver är kopplad till en lång tradition av prestanda. Designen utstrålar trygghet med sin cirkelform som för tankarna till en varvräknare, som representerar fart, styrka och förmågan att flytta gränser. Bokstävernas unika stil bildar företagsnamnet med ett rent, dynamiskt och framåtsträvande intryck. I logodesignen innehåller namnet DRiV ett specialtecken för ”i” med flera betydelser. Det kan läsas som bokstaven ”i” vilket också står för integritet, innovation och insikt. Det kan också läsas som siffran ”1”, vilket innebär ”our one team”.
– Namnet DRiV och logon är distinkt, och står ut från konkurrenters både inom original och eftermarknads utrustning, säger Scott Usitalo, företagets chief marketing officer. Det personifierar idén att det finns en drivande kraft bakom allt i rörelse. Vårt mål är att vara en drivande kraft som rör människor – erbjuda dom en förbättrad upplevelse av färden genom olika varumärken, produkter och tekniker. DRiV är ett aktivt namn som inspirerar energi och rörelse och signalerar vad vi vill ge våra kunder – en överlägsen körupplevelse.
Eftermarknadsverksamhet– Motorparts
DRiV:s eftermarknadsverksamhet kommer att kallas ”Motorparts” och kommer att utveckla, tillverka och distribuera en bred portfölj av produkter inom den globala sektorn för fordonseftermarknad. Genom förvärvet av Federal-Mogul under 2018 har företaget byggt en branschledande portfölj av varumärken som positionerar dem som en av de största globala leverantörerna av reservdelar till den globala eftermarknaden. Dess stall av välrespekterade, erfarna märken är bland annat Monroe®, Champion®, Öhlins®, MOOG®, Walker®, Fel-Pro®, Wagner®, Ferodo® Rancho®, Thrush®, National®, Sealed Power®, Axios® och andra.
Originaldelsverksamhet – Ride Performance
Originaldelsverksamheten, som går under namnet ”Ride Performance”, är en av världens största företag inom körkontroll och utvecklar, tillverkar och levererar stötdämpare, fjäderben, NVH-prestandamaterial och bromsfriktionsdelar till ledande globala tillverkare av originaldelar.
Efter förvärvet av Federal-Mogul i oktober 2018 började processen att dela Tenneco i två oberoende aktiebolag, denna väntas vara klar andra halvåret 2019. Efter denna spinoff ska de återstående Tenneco-företagen fokusera på ”powertrain system technology” och behåller namnet Tenneco.