Nyheter

SmartDok lanserar geofence – ditt digitala staket för personalliggare

Ny teknik i SmartDok gör det ännu enklare att säkra korrekt information i dina personalliggare.

Geofence ger dig som projektledare möjlighet att definiera ett digitalt staket för ett projektområde, så att man endast kan registrera sig in i Personalliggaren om du befinner dig inom området. Det gäller såväl appen SmartDok som SmartDok Personalliggare.
Genom att använda geofence i SmartDok kommer du vara mer säker på att informationen i dina personalliggare är korrekt, eftersom det inte längre går att registrera sig på projektet om man inte är fysiskt närvarande. Däremot är det möjligt att registrera sig ut från projektet, oberoende av position.
– Våra kunder är tekniskt kunniga och vill alltid arbeta mer effektivt. Vi är glada att vi nu kan möta våra kunders önskemål med geofence inom bygg- och anläggningsindustrin, säger säljavdelningens ansvarig Per Tore Hansen i SmartDok.
Användaren måste fortfarande komma ihåg att registrera in eller ut via appen.
– Vi arbetar för närvarande med en vidareutveckling av geofence-funktionen där appen genererar en automatisk registreringspåminnelse i telefonen (push notification), varje gång en användare passerar in eller ut ur geofence-området. Den här funktionen bör vara klar i mars / april 2019, säger Hansen.