Nyheter

Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i Genève

Mitsubishi Motors kommer att premiärvisa 2020 års ASX på bilsalongen i Genève den 5–17 mars.

Sedan modellen lanserades 2009, har ASX sålts i cirka 1,32 miljoner exemplar i ungefär 90 länder. De största marknaderna är Nordamerika, Europa, Australien och Kina. ASX är för närvarande Mitsubishi Motors tredje bäst säljande modell och därmed en av nycklarna till Mitsubishis globala strategi.

Exteriören har fått en omfattande genomgång i linje med designfilosofin ”robust och genial” som också är ett uttryck för Mitsubishis globala motto ”Drive Your Ambition”.

Översikt
ASX är en kompakt crossover med många användningsområden, vilket gör den perfekt för allt från vardagskörning till spännande äventyr. Låg vikt och en kompakt kaross, i kombination med utmärkt körställning och runtomsikt, vilket är karaktäristiskt för en SUV, ger ASX utmärkta egenskaper och enkelt handhavande.På den europeiska marknaden kommer drivlinan i ASX att vara en 16-ventilers 2.0L MIVEC (1) kopplad till antingen en 5-växlad manuell låda eller en 6-stegad INVECS III CVT (2) med Sportläge. Både 2WD- och 4WD-versioner kommer att erbjudas.Säkerhetsdetaljer som bland annat Mitsubishis RISE-kaross och ett automatiskt kollisionsvarningssystem (FCM) gör att man kan känna sig lugn och säker i en ASX.

Ny design
• Den uppgraderade formgivningen framhäver en bild av styrka som inbjuder föraren att följa sina impulser och anta nya utmaningar.

Den nya formgivningen av fronten innebär en utveckling av Mitsubishis visuella identitet Dynamic Shield. Stötfångaren omsluter de centrala delarna av grillen från bägge sidor och de skarpa horisontella och vertikala linjerna, tillsammans med hasplåtens utformning, uttrycker styrka och uthållighet.
Motorhuvens form förstärker den utstrålning som frontens design förmedlar.
De karaktäristiska LED ljusinsatserna, med blinkers och dimljus monterade i stötfångarens ytterändar, markerar tydligt närvaron av Mitsubishis varumärke.
Baklysenas skarpa och tydliga formgivning förstärker bilens breda hållning, och hasplåtens utformning förmedlar en känsla av styrka. LED-lampor används för baklysena.

ASX kan nu fås i följande exteriörfärger:
-Livfull och intensivt gnistrande Red Diamond
-Sportig och kraftfull Sunshine Orange
-Elegant och förfinad Oak Brown

Nya ASX lanseras i Sverige under hösten 2019.

Bild: Mitsubishi