Nyheter

SRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallar

Svenska Retursystem lanserar en ny halvpall som tillverkas i Sverige av gamla kasserade och utsorterade pallar. Det innebär att halvpallarna får ett slutet cirkulärt materialflöde, på samma sätt som bolagets returlådor haft i många år. 
– Vårt uppdrag handlar om att effektivisera och miljöanpassa dagligvarubranschens varuflöden. Att bolaget nu lanserar en pall som tillverkas i Sverige med en stor del av återvunnet material från bolagets kasserade pallar är ett stort framsteg för hela branschen som därmed minskar sitt klimatavtryck rejält, säger Martin Torpling, utvecklingschef på Svenska Retursystem.
Den nya halvpallen är utvecklad tillsammans med IPG, Intelligent Packaging Group, i Halmstad. Pallen är anpassad för automatisk hantering, är stabil och tål hög påfrestning. Den avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö för alla som hanterar den genom hela flödet.
De första pallarna skickas ut till kunder under februari. Svenska Retursystem kommer fortsätta att rensa ut gamla slitna halvpallar och förbättra kvaliteten kontinuerligt i pallpoolen.
Om SRS halvpallar
SRS halvpallar är standardiserade och anpassade för automatisk hantering. De är friktionssäkra och passar bra tillsammans med SRS Helpall grå. Pallarnas beräknade livslängd är 150 rotationer i systemet. De avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö. Halvpallarna tvättas efter varje användning och passar därför särskilt bra för dagligvarubranschen. Halvpallen lämpar sig väl för exponering i butik.