Nyheter

Vimek utökar marknadsavdelningen och stärker kommunikationen

Skogsmaskinstillverkaren Vimek AB i Vindeln förstärker marknadsorganisationen och har rekryterat Malin Emilsson Nilsson till den nya rollen som marknadskoordinator.
Malin kommer närmast från BRP Sweden AB i Umeå där hon jobbat som marknadskoordinator i cirka tolv år.
– Förutom min erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och processer i en närliggande bransch, hoppas jag bidra till att skruva upp marknadskommunikationen ett snäpp så att vi ännu tydligare kan visa det unika med Vimeks koncept, berättar Malin Emilsson Nilsson.
Som marknadskoordinator kommer Malin bland annat att arbeta med administrationsfrågor och med att öka kännedomen om Vimeks varumärke, erbjudande och värderingar vilket är i linje med Vimeks strategi att öka försäljningen och stärka marknadsnärvaron både i Sverige och på andra marknader.
– Vimek är ett genuint, familjärt företag med tydliga mål att år 2022 vara en ledande leverantör av kompakta skogsmaskiner för ett skonsamt skogsbruk. Det här är en mycket intressant tjänst som tilltalar mig och det var kärlek vid första ögonkastet när vi möttes, säger Malin.
– Malin har stor kompetens inom marknadsföring och lång erfarenhet av att jobba i team med återförsäljare och egna säljare. Jag tycker det känns fantastiskt bra att vi kunnat rekrytera henne. Det för oss i rätt riktning mot att bli världsledande inom det växande compact class-segmentet för skogsmaskiner, säger Johannes Nilsson, VD för Vimek.
Den senaste tiden har det hänt mycket hos Vimek. Företaget har jobbat intensivt med den kommande lanseringen av Vimek DUO; en kombinerad skotare och skördare, inlett en eftermarknadssatsning med bland annat utökat reservdelslager och presenterat en onlinebaserad reservdelskatalog med möjlighet till e-handel. Dessutom har skogsmaskinsprofilen Stefan Asp rekryterats som Area Sales Manager i Sverige och Johannes Nilsson utsetts till ny VD.