Nyheter

Sverigepremiär för ŠKODA SCALA

Nya ŠKODA SCALA kommer visas på den internationella bilsalongen i Genève (5-17 mars). Den nya sportiga modellen har premiär i Sverige strax efter med försäljningsstart under vecka 12.

Svensk försäljningsstart vecka 12 och lansering i juni
Försäljningsmål: ca 2 000 bilar årligen
Två bensinmotorer TSI 115 och TSI 150 hk och en med gasdrift TSI G-TEC 90 hk
Första ŠKODA-modellen med animerad blinkers bak
SCALA kommer som första ŠKODA-modell med ŠKODA utskrivet på bakluckan
Premiär för koncernens nya generation av Infotainmentsystem, upp till 9,2” skärmstorlek
Hjulbas om 265 cm – 2 cm kortare än OCTAVIA Combi, 5 cm längre än RAPID SPACEBACK

ŠKODA SCALA är en uppföljare till omtyckta RAPID SPACEBACK. Nya modellen har behållit viktiga egenskaper som har beundrats mycket av kunderna, däribland praktisk och kompakt, och nu tillsammans med en snygg och modern design. Bakluckan med glasdesign som sträcker sig ner över logotypen återfinns även i SCALAs exteriöra design. För första gången återfinns nu namnet ŠKODA på bakluckan och ersätter den klassiska logotypen. SCALA har större utrymme inuti bilen, inredningsdetaljer av högre kvalitet samt en mer omfattande säkerhets- och komfortutrustning, däribland koncernens nya infotainmentsystem som erbjuder en hög nivå av uppkoppling och tjänster.

eCall (nödsamtal) och proaktiv service är standard i SCALA som vid behov möjliggör direkt kontakt med hjälp och service. Den helt nya modellen kännetecknas av full LED-strålkastare och bakljus samt flera Simply Clever-funktioner. SCALA är även den första modellen som byggs på Volkswagenkoncernens nya A0 MQB-plattform.

Bild. SKODA