Nyheter

Smartare materialhantering – mindre klimatavtryck

Maskin Mekano är  nu återförsäljare för eldrivna stackläggare från Edge. Allt fler analyserar på allvar hur man kan minska klimatpåverkan från sin täktverksamhet. Den omfattande materialhanteringen som oftast sker med hjullastare står för en stor och ibland onödig del av utsläppen. Förutom de uppenbara miljövinsterna med att byta till stackläggare finns fler fördelar att uppnå såsom minskade trafikrelaterade risker och lägre kostnader.

Maskin Mekano presenterar nu ett ledande program med driftsäkra stackläggare från det brittiska företaget EDGE som har gjort sig kända för innovativa lösningar inom materialhantering. De var dessutom tidigt ute med elektriska lösningar, vilket innebär att deras produkter kompletterar Maskin Mekanos egenutvecklade elektriska program väldigt väl.
Programmet som utöver stackläggare består av olika matarlösningar har stora möjligheter till kundanpassningar. Maskin Mekano kommer att sträva efter att lagerhålla de vanligaste modellerna för snabba leveranser.
Effektiviseringspotentialen inom materialhantering är hisnande. En 24 m lång stackläggare (höj och sänkbar för att reducera separation) med maxlutning 20° och utrymme att svinga 140°, kan bygga ett upplag helt utan manuell hantering på 5.500 m³. Även med en stor 8 m³ skopa behöver man bära undan material nästan 700 gånger för motsvarande volym.
Leveranser sker från och med april.