Nyheter

Erica Kronhöffer blir Hållbarhetsdirektör på Green Cargo

Erica kommer närmast från SJ AB där hon idag är Hållbarhetsdirektör och del av SJs koncernledning. Erica tillträder sin tjänst 1 augusti.
Erica Kronhöffer har utsetts till Hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Green Cargo och har rekryterats till bolaget både på grund av sin långa erfarenhet inom transport- järnvägs- och logistikbranschen, men även för hennes driv i frågor som hållbarhet, kvalitet och samhällskontakter.
– Green Cargo står inför en rad utmaningar och möjligheter där Ericas erfarenhet, kompetens, kontaktytor och inte minst personliga driv och energi är ett välkommet tillskott till Green Cargos ledningsgrupp. Jag ser mycket fram emot att arbeta med Erica, säger Ted Söderholm, VD Green Cargo.
Förutom de senaste sex åren på SJ, har Erica Kronhöffer ett tidigare förflutet i järnvägsbranschen med sju år på Green Cargo där hon arbetade mellan åren 2002 till 2009 med ansvar för bland annat hållbarhetsfrågorna. Erica har även arbetat fyra år som miljö- och kvalitetschef på koncernnivå inom PostNord.
– Det är spännande och roligt att komma tillbaka till Green Cargo efter nästan 10 år. Jag är tacksam för den erfarenhet jag tar med mig – både från en stor transportköpare, PostNord, men också från persontrafiksidan, säger Erica Kronhöffer.
Green Cargo är en viktig del av det skandinaviska näringslivet och den enskilt största järnvägsoperatören för gods i Sverige. Bolaget kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. Dygnet runt fraktar våra godståg både råvaror och förädlade produkter till industrier i olika delar av Skandinavien och till kontinenten i ett hållbart logistiksystem som lägger grunden för Sveriges välstånd och konsumtion.
– Att få vara med och bidra i en verksamhet som så tydligt är viktigt på riktigt för delar av näringslivet och för ett klimatsmart transportsystem i Sverige är en ynnest, säger Erica Kronhöffer.