Nyheter

Bredbandsval.se jämför bredband – tar in 8 miljoner

Bredband är en självklar och viktig del av våra liv och våra hem och prylar blir allt mer uppkopplade. Trots detta upplever många att bredbandsmarknaden är en djungel och att det är svårt att jämföra leverantörernas tjänster, priser och villkor.
Det är just detta som den oberoende jämförelsetjänsten bredbandsval.se vill hjälpa till med. Tjänsten, som är gratis att använda, gör det enkelt för konsumenter att hitta, jämföra och beställa det bästa bredbandet på bara några minuter. Nu tar man in 8 miljoner kronor från ett antal framgångsrika entreprenörer och affärsänglar med gedigen kunskap inom telekombranschen.
Bland investerarna finns bland annat Johannes Boson, tidigare affärsområdeschef för konsumentfiber på IP-only och Paul Rundqvist medgrundare av Netel Group. Investeringen ska användas till vidareutveckling av tjänsten, rekrytering av utvecklare till det nya utvecklingskontoret i Malmö samt marknadsföring på den svenska marknaden.
Bakom tjänsten står de fd. Schibstedkollegorna Karl Eckerlund och Henrik Hansson med ett förflutet på bland annat Blocket och Hitta.se. Idéen fick de när Henrik skulle flytta hem till Skåne och Karl frågade vilket bredband han kunde få på adressen. När de upptäckte hur svårt det var att hitta och jämföra bredband tog de saken i egna händer. Med hjälp av erfarenheter från telekombranschen och Schibsted började de utvecklingen av en svensk bredbandsportal.
– Det känns fantastiskt att personer med förståelse för marknaden och bakgrund från telekombranschen gillar vår tjänst och förstår potentialen. De ser både konsumenternas behov, det värde vi ger operatörerna och kommer även kunna hjälpa oss mycket med deras kontaktnät, säger Karl Eckerlund, en av grundarna av på bredbandsval.se.
Jämförelsetjänsten, som är unik i sitt slag, lanserades som beta i juni 2017 och har vuxit snabbt sedan lanseringen. Eftersom jämförelsen baseras på bredbandsleverantörernas faktiska möjlighet att leverera ger den användaren möjlighet att snabbt och enkelt jämföra bredband på sin adress. I realtid hämtas möjliga bredbandstyper och aktuella hastigheter, kampanjer och villkor på användarens adress och ett så kallat “jämförpris” gör det enkelt att jämföra och beställa det bästa bredbandet utifrån användarens förutsättningar och preferenser.
– Bredbandsmarknaden är lite av en djungel, inte minst när man ska flytta. Tidigare har det varit svårt att både förstå vilket bredband man faktiskt kan få, men även att räkna ut vilket pris som gäller med alla rabatter, avgifter och bindningstider, säger Karl Eckerlund.
Men nu slipper alltså konsumenter surfa runt och leta och kan istället söka på sin adress på www.bredbandsval.se, få upp en jämförelse och välja det bredband som passar bäst. En tjänst som sparar användarna både tid och pengar.
– När man jämför bredband är det mycket att fundera på. Vi märker att våra användare uppskattar den oberoende hjälp och guidning vi ger och att man kan få gratis hjälp med jämförelse och beställning på bara några minuter, säger Henrik Hansson.
Grundarna lägger stort värde i den kompetens och det nätverk som de nya investerarna kommer in med. Nu vill man ta nästa steg och vidareutveckla tjänsten tillsammans med konsumenterna och operatörerna.
– Vårt fokus har alltid varit att göra en riktigt bra konsumenttjänst som både kunderna och operatörerna har stor nytta av och nu kan vi verkligen fokusera på detta, säger Karl Eckerlund.