Nyheter

Nelson Automotive byter namn till Avistud

Nelson Automotive tillkännager en fullständig omprofilering av sin verksamhet till kunder, intressenter och branschpartners.
Det nyligen lanserade varumärket AVISTUD återspeglar verksamhetens totala separationen från Nelson Automotive, varumärket av sitt ursprungliga moderföretag Nelson Stud Welding. Nelson Automotive skapades från början som ett fristående bilföretag efter försäljningen av Nelson Stud Welding från Doncasters till Stanley Black & Decker i april 2018.
AVISTUD, vars namn representerar den mångsidiga och innovativa bultsvetsning som företaget tillför bilindustrin, kommer endast att fokusera på att erbjuda högteknologiska produkter till biltillverkare och deras leverantörer. I december 2018 tillkännagav företaget en ny stor affär, att förse Daimler AG med nyskapande teknikutrustning för tillverkning av Mercedes Benz C-klass och S-klassmodellen.
Henning Stams, verkställande direktör för AVISTUD, säger:
– Bilindustrin kräver mer fart och flexibilitet än någonsin tidigare från tillverkningsprocessen. Vi har anpassat vårt företag för att möta fordonsindustrins krav på mer lättviktiga hållfasta material, elfordon och snabbare tillverkningsprocesser.
Eduard Kirchner, chef för AVISTUD:s konstruktionsgrupp, tillägger:
– Vi är den ledande tekniska innovatören inom bultsvetsning med ett starkt team av erfarna ingenjörer. Under vårt nya varumärke AVISTUD kommer vi att vara hundra procent fokuserade på att serva den globala fordonsindustrin, där kunderna redan litar på vår förmåga till förnyelse och mångsidighet att kunna leverera framtidsfordon.
AVISTUD ligger i framkant av förnyelse inom sektorn. Till exempel, med sitt SPEEDPORT matningssystem kan en enskild enhet svetsa mer än 40 000 bultar på en dag.
Företaget erbjuder också ett brett sortiment av manuella och automatiska system, såväl som robotsvetshuvuden för högproduktionsmiljöer. Med sin globala fysiska närvaro i många länder i Asien, Europa och Amerika kommer produkterna att fortsätta att utvecklas och tillverkas i Tyskland, där dess dedikerade team med mer än 100 anställda är inriktade på att skapa nästa generation av svetssystem genom att pressa gränserna för hastighet, prestanda och hållbarhet.
– Vårt team är engagerat i att undersöka, utveckla och marknadsföra de bästa metoderna för våra kunder – vare sig det gäller system för nya produktionsanläggningar eller uppgraderingar till befintliga anläggningar. Vi ser fram emot att tillkännage framtida investeringar och exploateringar i och med omorganisationen, avslutar Stams.
Foto: AVISTUD