Nyheter

Ny vd i Samtrans

Tomas Hansson tillträder som vd i Samtrans den 1 april. Han efterträder Jan Bosaeus som varit tillförordnad vd sedan oktober.
Tomas har bland annat varit Ekonomidirektör för Nobina Sverige, Affärsområdeschef för Swebus och kommer senast från en roll som Direktör för verksamhetsutveckling & koncernfunktioner på Nobina, där han samtidigt har varit en del av Nobinas koncernledning.
Det är mycket glädjande att vi nu får Tomas Hansson som vd för Samtrans, så att han kan leda verksamheten till nästa spännande fas. Samtrans är i dag den ledande aktören för omsorgsresor i Stockholms län. Tomas erfarenhet, strategiska förmåga och tydliga värderingar kommer att bli viktiga för att driva kvalitet och utveckling inom den särskilda kollektivtrafiken och inom Samtrans, säger Henrik Dagnäs, vd för Nobina Sverige.
– Jag ser mycket fram emot att inleda arbetet på Samtrans. Det finns en stor potential i bolaget, men framförallt är det ett bolag med ett stort hjärta och en verksamhet som hjälper många människor i vardagen. Tillsammans med Samtrans ledningsgrupp och alla medarbetare ser jag fram emot att fortsätta den utveckling som avlämnande vd Jan Bosaeus har inlett, säger Tomas Hansson.