Nyheter

Porsche kompletterar utbudet av stöldskyddsutrustning

Uppgraderat stöldskydd ger minskad stöldrisk och ökad trygghet. Introduceras parallellt med nya Porsche 911.

Porsche arbetar kontinuerligt med trygghetsfrågor som rör bilarnas stöldskydd och kundernas säkerhet. Sedan länge är larm, startspärr, så kallad immobiliser, och låsbara hjulbultar standardutrustning på alla bilmodeller från Porsche. Detsamma gäller den passiva stöldspårningsutrustning som kan aktiveras på kundens begäran.
I takt med att utbudet av högteknologiska nätverkstjänster i bilarna växer introducerar Porsche en aktiv spårsändare i sina modeller som triggas i händelse av ett tillgrepp.
Systemet erbjuder en kraftigt minskad responstid genom möjligheten att snabbt spåra en stulen bil. En effektiv stöldskyddsåtgärd som i många fall även ger kunderna sänkta försäkringskostnader i form av lägre premie och självrisk. I vissa fall är spårsändare numera ett grundkrav från försäkringsbolagen.
Spårsändaren blir standardutrustning på samtliga bilar som beställs från något av Sveriges åtta Porsche Center och inkluderar ett kostnadsfritt abonnemang på 36 månader. Introduktionen av en aktiv spårsändare genomförs parallellt med den pågående lanseringen av nya Porsche 911.
– En aktiv spårsändare minskar stöldrisken och ger ägaren en ökad trygghet, säger Håkan Nilsson, försäljningschef Porsche Sverige. Vi ser det som ett naturligt steg i arbetet med att ständigt förbättra alla aspekter av bilägandet för våra kunder.
Kunder med äldre bilar som är utrustade med Porsche Connect kan aktivera den passiva stöldspårningsapparatur som redan finns i deras bilar. En åtgärd som utförs mot service/abonnemangskostnad hos närmaste Porsche Center och som med fördel kan kompletteras med ett förstärkt försäkringsskydd hos Porsche Bilförsäkring.
– Trygghet för våra kunder är alltid nummer ett på vår prioriteringslista, fortsätter Nilsson. Vi vill erbjuda alla som äger en Porsche ett så bekymmersfritt bilägande som möjligt. Så att våra kunder kan fokusera på det vi alla älskar allra mest, bilkörning.

Bilden:
Porsche 911 Carrera S.
Foto: Porsche