Nyheter

FÖRETAGSPRESENTATION: Eldriven MultiOne

Varumärket MultiOne växer i Sverige och i vår lanseras den första redskapsbäraren med eldrift. Den gör det möjligt att arbeta med mängder av olika redskap på ett miljövänligt och tyst sätt, både inom- och utomhus.
DEN ITALIENSKA REDSKAPSBÄRAREN MultiOne finns i en rad olika serier, från serie 1 till serie 10, med storlekar från 390 kilo till 2,5 ton och med möjlighet att hantera och växla mellan nära 200 olika redskap. Även en krabb/fyrhjulsstyrd modell – 12 finns!
– Först ut är MultiOne EZ som baseras på 8-serien på 1,8 ton som nu lanseras med eldrift utrustad med litiumbatteri, säger Multibolagets vd Niklas Söderman. Jag tror starkt på att den eld- rivna redskapsbäraren är framtiden för uppgifter både utomhus och inte minst inomhus. Den är mångsidig och kommer bland annat att passa många kommuner som har målsättningen att bli helt fossilfria. Inom ett par år ska alla standardmodeller i sortimentet få en batterimodell.
Passar proffs och privatpersoner
MultiOne EZ har två elektriska motorer med batterikapacitet av 16,5 kW, 35 liter/min oljeflöde, lyfthöjd 2,90 meter och lyftkapa- citet från mark 1 600 kilo, ej utskjutet teleskop 1 280 kilo samt fullt utskjut 1 088 kilo (med bakvikter). EZ drivs med hydrauliska hjulmotorer.
De tänkta köparna av eldrivna MultiOne finns också bland stall och ridhus, fastighetsskötsel, bygg, entreprenad samt lantbruk. Även privata konsumenter har stor nytta av dessa maskiner.
MultiOne EZ med litiumbatteri klarar en hel dags arbete på en laddning och är i det avseendet bäst på marknaden.
– De små maskinerna är otroligt smidiga och lättanvända och har en lyftförmåga nästan motsvarande sin egen vikt, säger försäljningschefen Per Saavedra.
Helhetsleverantör
Multibolaget AB är en helhetsleverantör av trädgårds- och entreprenadmaskiner och lastbilar och representerar flera kvalitets- produkter från välkända varumärken. Sedan ett år är företaget generalagent i Sverige för den italienska tillverkaren av MultiOne och har under det första året sålt ett 40-tal exemplar. Bolaget finns i Uppsala, men arbetar via ett flertal återförsäljare runt om i landet, där blivande kunder kan se de nya maskinerna. Bolaget växer kontinuerligt och antalet återförsäljare ökar.
– Man måste nästan ”känna och klämma på maskinerna och prova dem, säger Niklas Söderman och hänvisar till återförsäljare runt om i landet. MultiOne är liten och nätt, har ändå styrkan och är mycket smidig och trevlig att arbeta med.
Kan hyra ut redskap för sällanbruk
Multibolaget tillhandahåller redskapsbäraren MultiOne med redskap för olika behov. Eftersom det inte är rimligt att ha egna redskap för alla behov så hyr Multibolaget ut vissa sällan använda redskap. Detta hoppas man att återförsäljare också anammar.
– Behöver man till exempel någon gång en stubbfräs eller en cementblandare, så ordnar vi det åt kunden, säger Niklas Söderman. Man ska inte behöva köpa allt utan känna att man har tillgång till dessa ändå!
– Vår vision är att få ut ”de blåa maskinerna” över Sverige helt enkelt eftersom de är så enkla att använda och har bra prestanda för sin storlek