Nyheter

Hyundai lanserar nya Tucson N Line

Med nya Tucson N Line breddar Hyundai Motor sitt erbjudande av sportiga bilar för europeiska kunder. Tucson N Line blir märkets första SUV som får N Lines utrustningspaket och på så sätt kombineras den redan ikoniska styrkan, säkerheten och komforten hos modellen med en mer dynamisk styling och attityd.
N Line introducerades först till i30 och anländer till Sverige under våren. Med Tucson N Line följer nästa steg för att utvidga utrustningspaketet. ”Nya Tucson N Line ger en sportigare känsla till kunder som också vill ha mångsidigheten och komforten hos en SUV”, säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. ”Tucson är vår bästsäljande modell i Europa och den är positionerad mitt i hjärtat av vårt varumärke. Därför är det extra spännande att få introducera N Line-känslan för våra kunder i just det segmentet.”
Nya Tucson N Line finns tillgänglig med tre olika drivlinor och både som 2WD eller 4WD. Det finns med andra ord en familjevänlig version av Tucson N Line som passar alla vardagsbehov.
Som tillägg till 2.0-liters CRDi 48V dieselmotorn som introducerades med nya Tucson förra året, har nu Hyundai kombinerat sin effektiva och responsiva 48V mildhybridsteknik med en 100 kW/136 hk 1.6-liters CRDi diesel. Mildhybriderna bidrar till Hyundais globala ansträngning att förbättra bränsleeffektiviteten och miljöavtrycket hos sina bilar. Tekniken består av ett 0.44 kW/h 48-Volts lithium-ion polymer-batteri, en mildhybrid startgenerator (MHSG), en LDC-omvandlare (Low Voltage DC/DC) och en växelriktare. Med den här 48V-teknologin minskar Hyundai bränsle-förbrukningen och CO2-utsläpp på nya Tucson med upp till 7% (WLTP).
Med en effekt på 136 kW/185 hk, är den 2.0-liter stora CRDi 48V mildhybridsmotorn den mest kraftfulla av nya Tucsons drivlinor. Ett annat välbalanserat alternativ är den 130 kW/177 hk starka 1.6-liter T-GDI-motorn. Alla motorer möter självklart utsläppsstandards enligt nya Euro 6d Temp.
– Vår första prestandabil från N-varumärket blev en enorm succé i segmentet. Det var också en bil som verkligen drog blickarna till sig, väckte känslor och visade vad riktig körglädje är. Med Tucson N Line breddar vi Hyundais sportiga N-ådra till SUV-segmentet och möjliggör samtidigt för våra kunder att göra den svenska storsäljaren ännu personligare, säger Tobias Joelsson, PR & Communications Manager på Hyundai Sverige.
Han fortsätter;
– Att vi samtidigt lanserar en sportig SUV med två miljövänliga mildhybrids-alternativ, ligger helt i linje med Hyundais hållbarhetsstrategi och målsättning att erbjuda våra kunder Sveriges bredaste utbud av elektrifierade bilar.
Inte bara ny design: N Line förmedlar en sportig känsla via uppdaterad fjädring och styrning
Tucson N Line är en unik kombination av familje-SUV och N-inspirerad sportighet. Det nya stylingkonceptet har exteriör och interiörelement inspirerade av N, Hyundais prestandavarumärke. Den dynamiska designen kompletterar den turboladdade bensinmodellen och den starkaste dieselmodellen genom förfinad MDPS (motordriven servostyrning) och justerade stötdämpar-inställningar så att kunderna får den sportiga körupplevelse de söker. Stötdämparfjädrarna hos toppnivåerna av Tucson N Line-paket ger 5% ökad styvhet i bakvagnen och 8% fram. Samtidigt förmedlar mjukvaruförändringar i styrningen en mer direkt och linjär känsla vid ratten.
Omdesignade stötfångare och en nätmönstrad, svart grill inramad i mörk krom ger Tucson N Line ett kraftfullt första intryck. Utöver det förstärker mörka 19-tums aluminiumfälgar, sidospeglar och bakre spoiler i svart högglans bilens sportiga attityd. Strålkastare med svarta infattningar, unikt designade dagsljus med LED, mörka fönsterramar i kombination med handtag lackade i karossfärgen skapar även de ett mer dynamiskt utseende hos Tucson N Line.
Inuti bilden kan förare och passagerare njuta av N-profilerade sportstolar i läder/mocka och röda kontrastsömmar på ratt och säten. Lättmetallpedaler och läderklädd, röd-accentuerad N-växelspak är också en del av N Lines förfiningar av modellen.
Nya Tucson N Line är designad, testad och byggd i Europa.
Bild: Hyundai