Nyheter

Kraftfulla drivlösningar från NORD för effektiv transport av tunga laster

NORD DRIVESYSTEMS ställer ut på Bauma som äger rum i München 8 – 14 april 2019. Detta är världens främsta mässa för material, maskiner, fordon och annan utrustning för byggindustrin. NORD:s drivlösningar från standardväxelmotorer till tunga industriväxlar har om och om igen bevisat sitt värde globalt inom transport- och logistikutrustning för massgods, mineral och gruvindustri.
På Bauma presenterar NORD en helt ny serie industriväxlar. NORD DRIVESYSTEMS tillhandahåller pålitliga, säkra och anpassningsbara drivsystem för transport av massgods. Alla komponenter i drivlösningarna är perfekt matchade till varandra för problemfri drift under krävande villkor, som stora temperaturskiftningar, aggressiva miljöer och andra besvärliga driftförhållanden. Pålitligheten och kostnadseffektiviteten hos NORDs lösningar för dessa utmaningar har bevisats om och om igen inom bygg- och maskinteknik jorden runt. Alla drivlösningar från NORD skräddarsys för de enskilda kunderna utifrån ett modulsystem av komponenter.
Detta baseras på en omfattande uppsättning av frekvensomriktare, motorer och växlar, liksom kopplings- och bromssystem var och ett med ett stort antal tillval. Problemfri drift säkras med komponenter som hydraulkopplingar skräddarsydda för den aktuella processen och takonit som effektivt skyddar axeltätningarna mot damm och korrosion.
Nya industriväxlar av typen MAXXDRIVE® XT
På mässan kommer besökarna att få de den senaste generationen industriväxlar av typen MAXXDRIVE® XT. Den beprövade MAXXDRIVE-serien utökas nu med en applikationsoptimerad serie tvåstegs vinkelväxlar som är särskilt väl lämpade för transportsystem för massgods och gruvindustri. Effekt och varvtalsintervall har speciellt avpassats för målbranscherna. Drivmomentet ligger på mellan 15 och 75 kNm med en utväxling på 6,3 till 22,4. Som standard är dessa industriväxlar alla försedda med inbyggd axialfläkt.
Husens stora yta och luftkåporna ökar flödet av kylluft vilket optimerar värmereduceringen. I många fall är extern kylning överflödig. Stora rullager och stora centrumavstånd ökar belastningskapaciteten och livslängden för växlarna.
Koncept för uppkopplat underhåll
NORD erbjuder även innovativa koncept för förebyggande underhåll speciellt för tyngre industriväxlar. Via frekvensomriktaren kommunicerar uppkopplade drivenheter från NORD alla sina statusdata via styrsystemet eller direkt till en säker molnkommunikation. Med tillvalet vibrationsövervakning kan statusförändringar upptäckas på ett tidigt stadium och förebyggande underhåll planeras i god tid. Registrering av prestandadata säkrar optimal dimensionering av systemet och övervakning av drivenheternas status.
Du hittar NORD DRIVESYSTEMS i hall A3.537 på Bauma 2019.
Bilden:
Den senaste generationen industriväxlar av typen MAXXDRIVE® XT är särskilt väl lämpad för transportsystem inom massgods och gruvindustri.