Nyheter

Kuddtätning för skåpbilar effektiviserar paketdistributionscenter

Efterfrågan på onlinetjänster växer år efter år och ASSA ABLOY DS6060VC kuddtätning för skåpbilar är särskilt utvecklad för paketdistributionscenter som vill öka effektiviteten för sin lastningsverksamhet.
– Resultatet är en säker arbetsmiljö för att undvika personskador, skador eller avbrott i flödet. Dukarna har dessutom en mycket hög resistens mot förslitning, säger Henrik Paulsson, marknadschef, ASSA ABLOY Entrance Systems.
Nya ASSA ABLOY DS6060VC kuddtätning för skåpbilar ökar lastkajs-funktionaliteten för företag som hanterar logistik kring paketleveranser. Kuddtätningen reducerar risken för skador på lastkajer och bilarna kan backa upp säkert mot lastkajen. Så snart en skåpbil dockats skapar kuddtätningen en effektiv tätning mellan skåpbilens öppna bakluckor och lastkajsentrén, vilket ökar anläggningens säkerhet och förbättrar inomhusmiljön.
Den effektiva tätningen mellan skåpbilen och lastkajen ökar även anläggningens energieffektivitet, som vanligtvis minskar vid lastning och lossning med skåpbilar. Även miljön inomhus förbättras så att personalen får en bekvämare arbetsmiljö. Vind, regn och snö hålls utanför lastkajen under lastning och lossning tack vare tätningseffekten som skapas mellan kuddtätningen och den dockade skåpbilen. Och när det krävs extra väderskydd vid regn finns det ett separat tak som tillval.
Lastningen blir enklare vare sig den sker för hand eller med pallyft eller rullbur. Lastning för hand underlättas eftersom föraren säkert kan kliva över det undre skyddet inifrån anläggningen och in i fordonet. Och om lastningen görs med pallyft eller rullbur kan kuddtätningen monteras utan undre skydd så att en manuell dockningsplatta kan användas för att garantera säker transport av varor in i skåpbilen.