Nyheter

Schibsted, Resurs Bank och Moore Strategic Ventures investerar i Dicopay

Dicopay, den ledande leverantören av digitala och mobila tjänster för fakturering och direktbetalning, annonserar idag en investering på SEK 42 miljoner för att accelerera bolagets expansion. Investeringsrundan leddes av Schibsted Growth och bolaget välkomnar också Resurs Bank som ny investerare och kommersiell partner, samt Moore Strategic Ventures som ny investerare och finansiell partner.
– Vi är mycket glada att välkomna nya investerare och partners till Dicopay, säger Marie Lundberg, VD Dicopay. Schibsted med sin starka position inom media och digitala kringtjänster blir en värdefull expansionspartner för oss när vi breddar våra marknadsförings- och säljkanaler. Valet av Resurs Bank som partner för vår checkoutlösning ger oss möjlighet att expandera vårt erbjudande ytterligare och erbjuda en helt unik smart lösning för små och medelstora tjänsteföretag. Vi ser även fram emot att samarbeta med Moore Strategic Ventures och ta del av deras värdefulla finansiella expertis och insikter.
Dicopay lanserade sin mobila tjänst för fakturering med direktbetalning i september 2018. Visionen är att revolutionera hela tjänstesektorn med en tjänst som tar bort tidskrävande administration och möjliggör för företagaren kan få betalt direkt efter utfört arbete.
– Vi gillar verkligen att Dicopay hjälper småföretagare. Med deras lösning kan företagen fokusera på att göra ett bra jobb istället för administration. Entreprenörer som hjälper entreprenörer med Fintech, det vill vi gärna investera i, säger Dan Ouchterlony, Investment Manager Schibsted Growth.
– För oss gör partnerskapet med Dicopay det möjligt att ta steget in i segmentet småföretagare, en målgrupp som vi inte tidigare riktat våra betallösningar till men där vi ser att Resurs Checkout och Dicopay tillsammans kan skapa ett starkt kunderbjudande, säger Anna Nauclèr, CCO, Resurs Bank.
– Med Schibsted, Resurs och Moore Strategic Ventures har vi breddat ägarbasen med marknadens ledande strategiska, kommersiella och finansiella partners och ytterligare validerat vår unika marknadsposition, kommenterade Christian Lagerling, Dicopay’s medgrundare och styrelseordförande.
Om Dicopay:
Dicopay grundades 2017 och erbjuder Sveriges snabbast växande faktureringstjänst som erbjuder blixtsnabb betalning. Dicopays vision är revolutionera hela tjänstesektorn med en tjänst som tar bort tidskrävande administration och möjliggör för företagaren kan få betalt direkt efter utfört arbete. Med hjälp av Dicopayappen kan företagaren fokusera på att utföra sitt arbete och får pengarna på kontot snabbt och enkelt. Bolaget är baserat i Stockholm och har 12 anställda.
Bilden:
Marie Lundberg, VD Dicopay.