Nyheter

Jon Wakefield blir ny vd för Volvo Car Sverige

Engelsmannen Jon Wakefield har utsetts till ny vd för Volvo Car Sverige. Han kommer närmast från positionen som vd för Volvo Car UK. Jon Wakefield efterträder nuvarande vd Kristian Elvefors. Han i sin tur tar över platsen som vd för Volvo Car UK. Båda tillträder sina nya jobb den första juni i år.
Jon Wakefield började på Volvo Cars 2012. Då som försäljningsdirektör på Volvo Cars UK. Sommaren 2016 tog han över rollen som vd på företaget. Jon Wakefield har en gedigen karriär inom bilindustrin och har bland annat arbetat på Porsche, Bentley, Mercedes-Benz, Daimler Chrysler och på Fiat Group.
Förra året nådde Jon Wakefield och hans team rekordet två procent marknadsandel för Volvo i Storbritannien.
Ledningsskiftet sker samtidigt som Volvo Car Sverige får en förstärkt roll som pionjärmarknad för Volvo Cars. Utvecklingen som sker på den mogna svenska marknaden kan sedan komma övriga marknader i Europa till del genom olika projekt.
– Jag ser med spänning fram emot att få arbeta på Volvo Car Sverige, att få anta utmaningen att leda en av Volvo Cars viktiga hemmamarknader, säger Jon Wakefield.
När Kristian Elvefors lämnar Volvo Car Sverige efter fyra år som vd och innan det några år som försäljningsdirektör kan han se tillbaka på flera års rekordförsäljning och en lyckosam resa framåt där det svenska absoluta försäljningsrekordet hittills slogs 2017 med 75 506 registrerade Volvobilar. Samma år firade Volvo Car Sverige 60 år som marknadsledare.
– Jag har haft fantastiska år på Volvo Car Sverige, på något annat sätt kan jag inte sammanfatta det. Men nu känner jag mig redo att gå vidare och ser fram emot min nya roll som vd på Volvo Car UK och att fortsätta Englands resa framåt, säger Kristian Elvefors.
Både Kristian Elvefors och Jon Wakefield kommer att sitta i ledningsgruppen för Volvo Cars Europaorganisation EMEA som kommer att ledas av Björn Annwall.
– Jag önskar Jon stort lycka till som ny vd för Volvo Car Sverige. Han får nu fortsätta den spännande resa företaget är på. Och Jon och jag kommer att ha fortsatt samarbeta via vår närvaro i EMEA, säger Kristian Elvefors.
Bilden:
Jon Wakefield har utsetts till ny vd för Volvo Car Sverige.