Nyheter

RealMachinery expanderar till Sverige

RealMachinery Oy har förvärvat hela aktiekapitalet i PG Rental & Trading AB den 5.4.2019.
PG Rental & Trading AB grundades 2011 och är ett av dom markandsledande företagen i Sverige inom försäljning av begagnat, uthyrning av kundanpassade entreprenadmaskiner samt färsäljning av maskintillbehör genom det heälägda bolaget PG Equipment .
Företaget är verksamt i hela landet och har huvudkontor i Stockholm och Timrå. Företaget har också byggt ett omfattande servicenätverk som omfattar 30 partners. Bolagets omsättning år 2018 uppgick till cirka 4,5 miljoner euro och företaget har 8 anställda. Hela företagets personal överförs till RealMachinery-maskinkoncernen i samband med förvärvet.
RealMachinery Oy grundades 2010 och är ett rikstäckande handelshus som säljer, hyr, underhåller, reparerar och utrustar entreprenadmaskiner för alla ändamålet. Förutom RealMachinery innehar företaget Dae-Tek Oy, som har mer än 25 års erfarenhet inom handel och import av maskiner. RealLift Oy och Keslift Oy som specialiserar sig på lyftutrustning och RealRahoitus, som fungerar som ett företag som förvaltar hyresmaskiner och finansieringen av dem. RealMachinery-koncernens omsättning 2018 var 76 miljoner euro och företaget har idag runt 145 anställda.
– Vår ambitiösa målsättning var att växa till branschens ledande aktör i Finland. Nu kommer vi att kunna expandera till Sverige och erbjuda vår branschs mest kundorienterade service och växa till det ledande nordiska företaget inom entreprenad maskinsuthyrning i framtiden, säger Mikko Uus-Marttila, VD och koncernchef för RealMachinery
Genom förvärvet av PG Rental & Trading AB kommer RealMachinery att erhålla en nyckelposition inom maskin- och hyrmaskinsmarknaden och därmed utöka sitt erbjudande och tillgång till nya kundsegment. Målet är att expandera RealMachinery verksamheten till andra nordiska länder.
– Jag är mycket nöjd med inledningen av samarbetet med RealMachinery. Företaget har en magnifik tillväxthistoria som fungerar, men i större skala jämfört med oss. Jag tror att vår kombinerande erfarenhet och kompetens kommer att skapa mycket synergier till den svenska marknaden, säger Patrik Gillgren, VD för PG Rental & Trading AB.