Nyheter

Rototilt utökar skopsortimentet med sorteringsskopor

Sorteringsskopan är den senaste medlemmen i Rototilts skopfamilj, utvecklad från grunden och därför helt anpassad till Rototilts tiltrotatorer, maskinfästen och styrsystem. Rototilt sorteringsskopor är designade för enkel och effektiv sortering av material, och finns för maskinvikter från 12 till 25 ton.
– Våra sorteringsskopor är perfekta att använda tillsammans med den unika skakfunktionen som våra tiltrotatorer kan erbjuda. Att komplettera vårt befintliga skopprogram med dessa skopor är ett strategiskt steg i att bredda vårt redskapsprogram, berättar Kenneth Aslaksen, produktchef för redskap på Rototilt.
Den nya konstruktionen har strategiskt placerade slitzoner utformade i specialstål med en hårdhet på hela 500 Brinell, medan böjda ytor är förstärkta med stål med 450 Brinell. Sammantaget ökar detta skopornas slitstyrka med hela 30 % jämfört med andra premiumskopor. Dessutom är skoporna bland de lättaste på marknaden, vilket sparar bränsle och miljö.
FÖRFLYTTAR PÅFRESTNINGARNA
Sorteringsskoporna har – liksom sina syskon i Rototilts nya skopfamilj – också fått förstärkningar som gör skoptaket starkare och förflyttar påfrestningarna till en yta som är betydligt snabbare och enklare att laga om sprickor skulle uppstå. På så sätt minimeras reparationer och ev stopptid.
– Alla vet att en skopas akilleshäl är skoptaket. Kör du fast ytterkanten av fronskäret blir det ett väldigt vridmoment i skopan som normalt ger risk för sprickor intill fästet. Men med den nya konstruktionen har vi eliminerat detta, berättar Aslaksen.
Bild: Rotolit