Nyheter

Exsitec och Karlshamn Energi är finalister i Årets Affärssystemsprojekt

För andra året i rad är Exsitec tillsammans med ett av sina kundprojekt finalister i utmärkelsen Årets Affärssystemsprojekt som årligen delas ut av HerbertNathan & Co. I år är det kunden Karlshamn Energi som tillsammans med Exsitec migrerat energibolaget från en on premise-lösning för sitt affärssystem till det molnbaserade ERP-systemet Visma.net i kombination med MediusFlow och Flex HRM.
Karlshamn Energi är ett kommunalt energibolag och levererar el, vatten, värme och bredband till privat- och företagskunder. Bolagets affärsidé är att skapa enkla, prisvärda och kundnära lösningar med fokus på samarbete, service och hållbar utveckling.
Innan projektet genomfördes hade Karlshamn Energi en komplex och omodern systemmiljö som inte var tillräckligt effektiv och kvalitetssäkrad. De eftersökte en förnyelse av systemparken med en integrerad helhetslösning för att koppla ihop olika system bättre samt se till att framtidssäkra och minska behovet av uppgraderingar. Efter en grundlig förstudie, blev lösningen affärssystemet Visma.net tillsammans med smart fakturahantering genom MediusFlow och Readsoft Online samt en integration till Flex HRM och Mobigo service management.
– Vi hade problem med manuellt dubbelarbete då vår tidigare systemlösning bestod av en rad olika system för olika funktioner, samtidigt som vi upplevde att vi behövde uppgradera systemen till nya versioner. Vi sökte en effektiv och integrerad lösning som kunde bli vår plattform framåt, säger Marika Martinsson, CFO på Karlshamn Energi.
HerbertNathan & Co delar för fjärde året i rad ut pris för Årets Affärssystemprojekt. I nomineringen till finalistplatsen för Exsitec och Karlshamn Energi benämns projektet som extra intressant då det innebär en konvertering till en äkta cloudlösning samt att det är ett välskött projekt med en kund som fokuserar på förändringsledning.
– Det är väldigt roligt att återigen listas som en av finalisterna till utmärkelsen. Projektet med Karlshamn Energi har varit utmanande i det att vi på väldigt kort tid skulle byta ut en systempark som bestod av inarbetade men separerade system till en mer integrerad och automatiserad lösning. Tack vara bra förberedelser och ett gott samarbete lyckades vi tillsammans uppnå de mål vi satte upp för projektet och nu håller vi tummarna för en topplacering, hoppas Johan Kallblad, vd på Exsitec.
Priset kommer att delas ut på Forum Affärssystem & HR i Stockholm den 21 maj 2019.
Illustration: Mohamed Hassan