Nyheter

Snowflake utnämner Frank Slootman till ny styrelseordförande och CEO

Snowflake Computing, den enda data warehouse-lösningen byggd för molnet, utnämner idag Frank Slootman till ny styrelseordförande och CEO. Den tidigare CEOn Bob Muglia lämnar företaget efter fem års tillväxt utan motstycke.
Mellan 2011 och 2017 var Slootman styrelseordförande och CEO för ServiceNow – en av världens ledande SaaS-leverantörer, som under dessa år gick från under 100 miljoner dollar till 1,4 miljarder dollar i intäkter, tack vare en framgångsrik börsnotering. Dessförinnan var Slootman styrelseordförande och CEO för Data Domain – ett företag han ledde från ett tidigt skede till en börsintroduktion och slutligen till en försäljning på 2,4 miljarder dollar till EMC.
– Snowflake är ett av de viktigaste nya företagen i Silicon Valley och vi tror att Frank är rätt ledare vid denna tidpunkt för att fullt ut inse dess potential, säger Mike Speiser, Director vid Snowflake. Den bästa tiden att göra en förändring är när saker och ting går bra. Vi är glada över att Frank tar över rodret på Snowflake. Vi vill samtidigt uppmärksamma den otroligt viktiga roll som Bob Muglia har spelat under de senaste fem åren för att nå dit vi är idag.
– Snowflake är ett väldigt speciellt företag, säger Frank Slootman. Det finns många mjukvarulösningar som körs i molnet, varav endast en mycket liten del fullt ut utnyttjar sin skalbarhet, prestanda, elasticitet och ekonomiska aspekt. Snowflake gör detta och är redo att bli den ledande dataplattformen i molneran.