Nyheter

Sverige står värd för världens största kollektivtrafikevent

Den 9 – 12 juni i år står Stockholm för första gången värd för UITP Global Public Transport Summit – världens största kollektivtrafikevent. Mer än 15 000 besökare från över 35 länder väntas besöka Ävlsjömässan. Konferensen firar 130 år.

Ett av företagen på plats är Transdev. I deras monter presenteras kollektivtrafiklösningar och de senaste innovationerna. Däribland anropstyrd kollektivtrafik, Mobility as a Service (MaaS) och autonoma fordon. Besökarna kommer kunna uppleva resan ombord på en av Transdevs anropsstyrda AV-shuttle i Rouen med VR-glasögon samt testa Transdevs nyutvecklade appar.

– För oss, som är en av världens ledande operatörer med verksamhet i 20 länder, är det självklart att vara med på UITP Global Summit. Här får vi en bra möjlighet att träffa våra kunder och samarbetspartner och visa vårt samlade erbjudande och inte minst de innovativa projekt som vi driver i gruppen, säger Eva Tiséus marknads- och kommunikationsdirektör Transdev Sverige.

21 gratis föreläsningar och frågestunder med experter

I Transdevs monter presenterar företagets experter varje heltimme 21 gratis föredrag om arbetet för att utveckla kollektivtrafiken. De kompletterar de fyra huvudföreläsningarna om autonom mobilitet, innovation, kundnöjdhet och beteende design som Transdev-experter har i det officiella programmet.

– Våra experter från hela världen kommer berätta om Europas största elbussflotta, MaaS, om vårt arbete med kundnöjdhet, om branschtrender, nya mobilitetslösningar och autonoma fordon. Vi bjuder så klart på kaffe och efter varje föredrag kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till våra internationella och svenska experter. Vi vill att vår monter ska vara en riktig ”kunskaps-hub”. Så kom gärna förbi och boka in våra micro-sessions i din kalender, säger Eva Tiséus.

Guidad tur om autonoma fordon och studiebesök

Den 12 juni är Transdev med i UITP innovation tour under temat Integrating automated vehicles in the transport ecosystem. Där ges ingående information om Transdevs projekt inom autonom mobilitet. Dessutom organiserar Transdev studiebesök i Stockholm och Eskilstuna för internationella kollektivtrafikmyndigheter den 9 och 13 juni.

Finalist i UITP Award 2019

Rouen Normandy Autonomous Lab (filmen om projekts finns bifogat),Europas första mobilitetstjänst för anropsstyrd kollektivtrafik med autonoma fordon, är finalist i UITP Award 2019 i kategorin Multimodal Integration. De två andra finalisterna är Weego Mobility Lab och Wiener Linien Gmbh & Co KG. Vinnaren kommer utses av en jury vid mässans avslutningsceremoni den 12 juni.