Nyheter

BMW och Jaguar samarbetar för eldrift

Elektrifiering, uppkoppling och autonom körning är dyra utvecklingsområden och därför meddelar BMW och Jaguar Land Rover nu att man ska samarbeta och dela komponenter för eldrift, rapporterar Dagens Industri.

Nu ska BMW och Jaguar Land Rover  dela teknik- och utvecklingskostnader, och samarbeta för att utveckla ”nästa generations elektriska drivlina”.

”Samarbete mellan biltillverkare för att dela kunskap och resurser är viktigt när bilindustrin tar itu med betydande tekniska utmaningar inom autonom körning, uppkoppling, elektrifiering och nya tjänster”, skriver BMW i ett pressmeddelande.

Nästa år kommer BMW:s nya eldrivlina till marknaden, med motor som tillverkas utan sällsynta jordartsmetaller, i och med lanseringen av ix3. En annan fördel med systemet är att motorn, kraftöverföringen och elektroniken är samlad i en och samma enhet.

Den här drivlinan kommer att sitta i flera kommande modeller från både BMW och Jaguar Land Rover.